Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 10. 2013,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Goran Janus

Nedelja, 6. 10. 2013, 13.24

8 let

G. Janus: Imamo širok kader, skakalci se bodo stepli med seboj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nad poletni del sezone smučarjev skakalcev se je spustil zastor. Trener slovenske reprezentance Goran Janus je z nastopi zadovoljen, a hkrati pravi, da bodo nekateri morali dvigniti raven skakanja.

Izkupiček poletne velike nagrade je bil več kot odličen, pa čeprav je imel Jernej Damjan do zadnje tekme v rokah skupno zmago. Na koncu se je moral Jajc zadovoljiti z drugim mestom, uspeh pa je s četrtim dopolnil Matjaž Pungertar, ki so mu za osvojitev tretjega zmanjkale tri točke. Tudi na pokalu narodov se je Slovenija izkazala, na koncu je bila tretja.

"Vsekakor sem zadovoljen, saj je bil naš primarni cilj, da si utrdimo kvote in jih povečamo na šest. Na koncu nam je uspelo osvojiti kvoto šest. Peter Prevc je v kontinentalnem pokalu naredil kvoto, tako da zimsko sezono začenjamo s sedmimi tekmovalci, kar je maksimum. Če pogledam posamezne uvrstitve: Damjan je bil drugi, Pungertar četrti, kar je odličen rezultat. To je do zdaj največji uspeh. Tudi v ekipnem pogledu smo v pokalu narodov osvojili tretje mesto, kar je super. Seveda pa z nekaterimi zadevami tudi nisem zadovoljen, saj nekateri, ki so bili pozimi odlični, letos niso bili pri vrhu. Zato smo morali nekatere stvari spremeniti v smislu priprave na novo sezono. Je pa Prevc s skoki v kontinentalnem pokalu dokazal, da smo na pravi poti," je poletni del ocenil Goran Janus, nato pa nadaljeval: "Tisti štirje, ki so bili v zadnji zimski sezoni glavni, bodo morali dvigniti formo. Imamo še dva meseca do prvih tekem, tako da bomo morali dvigniti raven skakanja. Sem pa vesel, da imamo širok izbor skakalcev, ki se bodo, če se lahko tako izrazim, kar stepli med seboj."

Novembra prvič na sneg

Reprezentance bodo zdaj vstopile v zadnjo fazo priprav pred začetkom zimske sezone. Ta se bo zares začela šele konec novembra, natančneje 23. novembra, ko bosta v nemškem Klingenthalu, ki je gostil tudi zadnjo tekmo poletne velike nagrade, na sporedu prvi tekmi svetovnega pokala, in sicer ekipna in posamična. Kakšen pa bo načrt naših orlov in kdaj se bodo prvič preizkusili na snežni podlagi? "Prve treninge na snegu načrtujemo novembra, vendar pa je težko reči, kje bo sneg, zato natančnega odgovora ne morem podati. Seveda pa upam, da bomo te treninge lahko opravili v domači Planici," odgovarja Janus, ki smo ga za konec pogovora povprašali še, kako sam gleda na prestavitev tekme z letalnice, ki je deležna prenove, na veliko skakalnico: "Seveda bi vsi trenerji in skakalci raje videli, da je tekma na letalnici. A če se je ne da pripraviti, bo tudi velika skakalnica v redu. Konec koncev bo to dobra priložnost za promocijo kandidature za svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah leta 2019, da pokažemo, kaj imamo."

Ne spreglejte