Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 2. 2019,
23.05

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Natisni članek

svetovno prvenstvo Filip Flisar

Sobota, 2. 2. 2019, 23.05

5 let, 2 meseca

Svetovno prvenstvo, smučarski kros (m)

Flisar po osmem mestu na SP: Napaka, ki si jo bom zapomnil za vedno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

1

Filip Flisar | Filip Flisar je svetovno prvenstvo končal na osmem mestu. | Foto Getty Images

Filip Flisar je svetovno prvenstvo končal na osmem mestu.

Foto: Getty Images

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je v Solitudu pri Park Cityju nadaljeval serijo dobrih uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Uvrstil se je v mali finale, na koncu pa zasedel osmo mesto, kar je njegova najboljša uvrstitev v sezoni in četrta najboljša na svetovnih prvenstvih. Svetovna prvaka sta postala Kanadčanka Marielle Thompson in Francoz Francois Place.

Flisar, svetovni prvak iz leta 2015, je najprej v osmini finala v svoji skupini zasedel drugo mesto, v ogorčenem boju je premagal Nemca Daniela Bochnackerja in Britanca Oliverja Daviesa, zaostal pa za olimpijskim prvakom Bradyjem Lemanom. Tega je nato ugnal v četrtfinalu, v katerem je vodil od štarta do cilja, hitrejši pa je bil še od Nemca Floriana Wilmsmanna ter Švicarja Marca Bischofbergerja, lanskega zmagovalca svetovnega pokala.

V polfinalu je Mariborčan spet dobro štartal, a ga je Leman hitro prehitel. V boju s Švicarjem Alexom Fivo je Flisar potegnil krajšo, do cilja ga nato ni mogel več dohiteti, v skupini je zasedel tretje mesto, za sabo pa pustil le Šveda Viktorja Anderssona (njegov rojak, branilec naslova, Victor Norberg Oehling je izpadel že v osmini finala).

Zadnji v malem finalu

Kot da mu je to vzelo motivacijo, je v malem finalu zasedel zadnje mesto, zaostal je za Francozom Jean-Fredericom Chapuisom, Avstrijcem Johannesom Aujeskim in Anderssonom.

V velikem finalu je pri moških zmagal Francoz Francois Place (na prejšnjem prvenstvu v Sierri Nevadi pred dvema letoma je osvojil bron) pred Kanadčanoma Lemanom in Kevinom Druryjem, pri ženskah je bila najboljša olimpijska prvakinja iz Sočija, Kanadčanka Marielle Thompson, pred svetovno prvakinjo iz leta 2013 in letos vodilno v svetovnem pokalu, Švicarko Fanny Smith, ter Francozinjo Alizee Baron.

Nosilci medalj na svetovnem prvenstvu | Foto: Getty Images Nosilci medalj na svetovnem prvenstvu Foto: Getty Images

"Napaka, ki si jo bom zapomnil za vedno"

Flisar je bil po koncu tekme razumljivo razočaran. "Prva vožnja je bila v redu. Dobro sem štartal, potem pa naredil manjšo napako v prvem zavoju, kjer sem izgubil nekaj hitrosti in sta me prehitela Kanadčan in Nemec. Bilo je malo napeto, moral sem nazaj prehitevati. Čeprav sem skoraj padel, se je vse izšlo dobro, to je nekako moj slog, da mora biti bolj napeto. Četrtfinale je bila vožnja, ki si jo želim. Vse super, štart, vožnja, vse ... Tako bi nekako moral voziti ves čas. Potem pa polfinale, mogoče malenkost slabši štart, ampak nič za to. Nato pa napaka. Lemanu sem prišel povsem za hrbet, bil sem hitrejši od njega. Žal sem bil na njegovi levi strani in nisem več mogel zaviti na desno prek njegovih smuči. Fiva je takrat prišel na notranjo stran in me prehitel. Kaj naj rečem, moja napaka, ki me je danes stala še boljši rezultat in si jo bom zapomnil za vse življenje," je bil takoj po koncu tekme kritičen do sebe Flisar, ki se je zavedal priložnosti za še boljši rezultat.

Filip Flisar
Sportal Filip Flisar brez težav skozi sito kvalifikacij
Ne spreglejte