Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2008,
15.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 20. 1. 2008, 15.30

8 let

Flander zmagovalec slaloma v La Molini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski deskar na snegu Rok Flander je po nekaj slabših dosežkih spet zablestel. Zmagal je namreč na tekmi svetovnega pokala v paralelnem slalomu v španski La Molini.

Za Flandra, svetovnega veleslalomskega prvaka, ki se je vrnil na drugo mesto v razvrstitvi svetovnega pokala, je to druga zmaga v letošnji sezoni, tretja v svetovnem pokalu in prva v paralelnem slalomu.

"In najtežja v karieri. Moram reči, da je bila proga neverjetno zahtevna, praktično nismo tekmovali na snegu, ampak na ledu. Toda meni je šlo vse po planu. Nekako smo vsaj za dan uspeli pregnati bolečine v desni nogi, ki so se pojavile v četrtek na treningu, ko se mi je spet odpela sprednja vez. Šlo naj bi za vnetje pokostnice in upam, da bom poškodbo uspel sanirati do naslednjih tekem. Vesel sem, da so tudi moji reprezentančni kolegi spet dokazali, da smo odlična ekipa," je bil po zmagi na prizorišču svetovnega prvenstva leta 2011 zadovoljen tekmovalec iz Dragočajne, ki je nekoliko razočaran nad svojim dosežkom v paralelnem veleslalomu, a pravi, da na njem zaradi bolečin na koncu ni mogel narediti niti zavoja.

Flander je imel v nedeljskih nastopih tudi nekaj sreče. Potem ko je dosegel zanesljivi zmagi v osmini finala in četrtfinalu, je imel v polfinalu njegov tekmec Andreas Prommegger, ki je na koncu zasedel tretje mesto (premagal je Švicarja Rolanda Haldija), po prvi vožnji lepo prednost, vendar je nato storil napako: "V to sem ga tudi sam prisilil, saj sem ga začel loviti in izvajati pritisk. Tako je bilo tudi v finalu proti Benjaminu Karlu, ki obakrat ni presmučal proge."

Žan Košir je zasedel deseto, Rok Marguč 13. mesto, Izidor Šušteršič in Jernej Demšar pa se nista uvrstila v zaključne boje. Drugič v karieri je s 14. mestom to uspelo tudi Gloriji Kotnik, ki pa je v osmini finala padla, se poškodovala in končala na preiskavah v bolnišnici. Pri dekletih je sicer zmagala Avstrijka Heidi Neururer pred sobotno zmagovalko in vodilno v svetovnem pokalu Nizozemko Nicolien Sauerbreij in rojakinjo Claudio Riegler.

Naslednja tekma alpskega dela svetovnega pokala deskarjev bo šele 15. februarja, ko se bodo tekmovalci merili v paralelnem veleslalomu v korejskem Sungvooju. "Upam, da bom tja potoval zdrav. Sem namreč tekmovalec, ki moram na snegu uživati, če pa se mučim, težko pridem do boljšega rezultata," je dejal Flander.


Izidi

Moški: 1. Rok Flander (Slo) 2. Benjamin Karl (Avt) 3. Andreas Prommegger (Avt) 4. Roland Haldi (Švi) 5. Patrick Bussler (Nem) 6. J.J. Anderson (Kan) 7. Marc Iselin (Švi) 8. Justin Reiter (ZDA) 9. Siegfried Grabner (Avt) 10. Žan Košir (Slo) - izpadel proti Reiterju ... 13. Rok Marguč (Slo) - izpadel proti J.J. Andersonu 18. Jernej Demšar (Slo) 27. Izidor Šušteršič (Slo)

Ženske: 1. Heidi Neururer (Avt) 2. Nicolien Sauerbreij (Niz) 3. Claudia Riegler (Avt) 4. Ilona Ruotsalainen (Fin) 5. Marion Kreiner (Avt) 6. Isabella Löbeck (Nem) 7. Hilde-Katrine Engeli (Nor) 8. Doresia Krings (Avt) 9. Julia Dujmovits (Avt) 10. Marieke Sauerbreij (Niz) ... 14. Glorija Kotnik (Slo) - izpadla proti Kreinerjevi

Ne spreglejte