Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
9. 9. 2018,
10.10

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79

Natisni članek

Ema Klinec Ema Klinec Jerneja Brecl

Nedelja, 9. 9. 2018, 10.10

5 let, 7 mesecev

Ema Klinec deklasirala skakalni kraljici

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,79
ema klinec sp lahti | Ema Klinec je drugič v karieri zmagala na tekmi poletnega grand prixa. | Foto Reuters

Ema Klinec je drugič v karieri zmagala na tekmi poletnega grand prixa.

Foto: Reuters

Slovenska skakalka Ema Klinec je velika zmagovalka tekme poletnega grand prixa v Čajkovskem. Slovenski uspeh je s šestim mestom dopolnila 17-letna Jerneja Brecl.

Po jutru se dan pozna. In v Čajkovskem se je res, saj je bila Ema Klinec najboljša že v poskusni seriji in nato še na tekmi. Po prvi seriji je nato s skokom, dolgim 133 metrov, gladko vodila pred lanskoletno prvo damo Maren Lundby in drugo skakalno kraljico Saro Takanaši

Na visokem šestem mestu je bila s 122 metri ženska rekorderka naprave Jerneja Brecl

V tokrat oblačnem Čajkovskem so organizatorji uspešno začeli tudi finalno serijo, nato pa se je vse zataknilo po skoku Urše Bogataj. S 122 metri je prevzela vodstvo, za tem pa je močno zapihalo in organizatorji so po skoraj enournem čakanju finalno serijo odpovedali in za uradne rezultate priznali rezultate iz prve serije.

Jurij Tepeš
Sportal Slovenci zaostali le za Japonci

To je pomenilo, da je letos prvi poraz doživela Takanašijeva, Ema Klinec pa je po Courchevelu 2013 še drugič v karieri ugnala vso konkurenco. S tem se je prebila tudi na skupno drugo mesto seštevka poletne velike nagrade, kljub temu da na eni tekmi ni skakala. Odličen uspeh v močno vetrovnem Čajkovskem je z rezultatom kariere dopolnila Breclova, novih točk pa sta lahko veseli tudi Špela Rogelj (14.) in Bogatajeva (16.).

Pred dekleti je zdaj le še finalna tekma tega poletja, in sicer 3. oktobra znova na veliki skakalnici v Klingenthalu. Danes bi morali imeti tekmo še fantje, vendar je zaradi vetra usoda tekme še neznana.

Moško tekmo v Čajkovskem odpihnil veter

 Prireditelji poletne velike nagrade v smučarskih skokih za moške v ruskem Čajkovskem so zaradi premočnega vetra odpovedali današnjo tekmo. Težave z vetrom so imeli že dopoldan pri ženski tekmi, na kateri je po eni seriji zmagala Slovenka Ema Klinec.

Popoldan so hitro odpovedali poizkusno serijo, nato pa za dve uri prestavili začetek prve serije. Po le enem skoku je znova sledila prekinitev in nato kasnejša dokončna odpoved tekme.

Skakalce naslednji preizkušnji čakata čez dva tedna na srednji skakalnici v Rašnovu, nato sledita še tekmi konec meseca v Hinzenbachu in v začetku oktobra finale v Klingenthalu.

STA

Tilen Bartol Planica 2018
Sportal Mladi slovenski skakalec bo moral izpustiti uvodni del sezone
Peter Prevc
Sportal Peter Prevc je ideal našel na Poljskem #intervju

 

Ne spreglejte