Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Domen Prevc Goran Janus Jernej Damjan skoki

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 13.56

8 let

Domen Prevc v šolo namesto v Rusijo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najmlajši mož svetovnega pokala Domen Prevc je navduševal tudi v Lillehammerju. Glavni trener Goran Janus mu je namenil nov počitek, v karavano pa prihaja Jernej Damjan.

Šestnajstletni Domen Prevc v tej sezoni niza odlične uvrstitve drugo za drugo. Na uvodu v Klingenthalu je najprej ekipi pomagal do odličnega drugega mesta, nato pa na krstni posamični tekmi skočil do osmega mesta.

Glavni trener Goran Janus ga nato ni popeljal s seboj v Kuusamo, kjer imajo lahko mlajši skakalci zaradi spremenljivih vremenskih razmer težave, in zadel v polno, saj na Finskem zaradi vetra in težav z zaletno smučino tekem sploh ni bilo. Domen se je vrnil v Lillehammer in bil najprej v soboto najboljši mož Janusove čete. Tudi v drugo je skočil do osmega mesta in spet navdušil vso skakalno srenjo.

Dan pozneje je odličen skok pokazal v drugi seriji, v kateri se je z 19. izstrelil na 12. mesto, kar je nova odlična uvrstitev za mladega skakalca iz Dolenje vasi. "Zelo sem zadovoljen z njegovim skakanjem. Zlasti finalni nedeljski skok je bil odličen. Lepo mu gre in upam, da bo čim dlje skakal tako dobro," je Janus pohvalil Domna.

"Pri Domnu se nikamor ne mudi"

Zdaj ga bo spet umaknil iz svetovnega pokala, tako da ne bo odpotoval v Nižni Tagil. Razlog je povsem preprost: "Potovanja so naporna, zato ga je treba umakniti. Pri njem se nikamor ne mudi. Sezona je namreč zelo dolga. Domen ostaja doma v šoli in bo lahko tudi treniral ter si nabral moči za naprej. Vrnil se bo prihodnji teden v Engelberg. V Nižnem Tagilu ga bo zamenjal Jernej Damjan."

S tem je Janus dal vedeti, katerih šest skakalcev se bo v Rusiji potegovalo za nove odlične uvrstitve. Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Lanišek, Anže Semenič in Jernej Damjan bodo torej slovenski orli, ki se bodo preizkusili na skakalnici. Ta je za vse v karavani manjša neznanka, saj so na njej prvič skakali v svetovnem pokalu lani. Z najboljšo uvrstitvijo se lahko pohvali Peter Prevc, ki je bil na prvi od dveh tekem peti, dan pozneje pa deveti, medtem ko je bil Matjaž Pungertar, ki je imel poleti veliko zdravstvenih težav, šesti.

Ne spreglejte