Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
7. 2. 2017,
16.34

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Natisni članek

Cene Prevc Domen Prevc skoki

Torek, 7. 2. 2017, 16.34

6 let, 6 mesecev

Brata sta bila razočarana, ampak ...

Domen in Cene Prevc bosta odkrivala nova obzorja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

Foto: Sportida

Slovenska skakalca Domen in Cene Prevc sta si v nedeljo v Oberstdorfu želela, da bi narava omogočila še drugo serijo, a bila na koncu nekoliko razočarana. Mlajši Domen je imel poseben konec tedna, saj je debitiral na letalnici, bil zadovoljen z doseženim in izpostavil napredek v glavi. Zdaj je pred njima azijska turneja, kjer bosta odkrivala nove države.

Tako Domen kot tudi Cene sta Oberstdrof zapustila z osebnim rekordom. Pri prvem je bilo jasno, da bo na prenovljeni letalnici dosegel svojo najdaljšo daljavo, saj je krstno nastopil na velikanki. Najdlje ga je poneslo 225 metrov, Cene pa se je vpisal v klub 200, potem ko je pristal pri 202 metrih.

"Malce me bode in nekoliko sem razočaran, da so odpovedali drugo serijo"

Cene je v Oberstdorfu prvič preletel mejo 200 metrov. | Foto: Sportida Cene je v Oberstdorfu prvič preletel mejo 200 metrov. Foto: Sportida "Osebni rekord sem popravil za več kot 75 metrov, kar je dobrodošlo," je dejal Domen, Cene pa je dodal: "Nič drugačen polet ni bil kot preostali. V zraku sem imel malce več hitrosti in letel dlje. Morda bi lahko šlo še dlje, zato me malce bode in sem nekoliko razočaran, da so odpovedali drugo serijo."

Vremenska fronta je bila tista, ki je v nedeljo prekinila tekmo, tako da je obveljala prva serija. Po tej je bil Domen s poletom, dolgim 221 metrov, sedmi. V zraku je imel nemirne smuči, zato si je želel, da bi dočakal še eno priložnost: "Napako sem storil takoj na mizi. Vse je šlo narobe, nato pa se v zraku loviš. Glede na napake so bili metri idealni. Malce sem žalosten in jezen, ker sem res hotel še enkrat skočiti. Čutil sem, da bi lahko dobro poletel."

Odkrivala bosta olimpijski Pjongčang, Cene tudi Japonsko

Zanj je bil to poseben konec tedna, saj je pri vsega 17 letih nastopal na letalnici, kar v skokih ni pogosto, saj tekmovalce po nepisanem pravilu na velikanke spuščajo, ko dopolnijo 18 let. Izziva se ni ustrašil in niti enkrat ni poletel manj kot 200 metrov, kar je poseben dosežek.

Ekipa za svetovno prvenstvo v Lahtiju (22.2.-5.3.):

Domen Prevc, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Cene Prevc

"Zelo sem zadovoljen s tem, kako se je razpletlo, čeprav skoki niso bili najboljši. Domov sem šel zadovoljen in tako grem naprej na Japonsko," je dejal četrti skakalec zime.

Poleg Sapora bo skakal tudi v olimpijskem Pjongčangu, ki bo za oba brata Prevc novost. Cene bo obenem prvič skakal na Japonskem. "V Aziji sem bil najdlje malce čez Ural. To je to," pravi Cene.

"V glavi sem zelo napredoval"

Domen Prevc je izpostavil napredek v glavi. | Foto: Sportida Domen Prevc je izpostavil napredek v glavi. Foto: Sportida Domen ima na Japonsko lepe spomine. V Saporu je bil lani drugi: "Z Japonsko lani nisem imel težav. Tudi letos računam na to, da jih ne bom imel. Veliko sem lahko spal, še več kot tukaj. V Koreji še nisem bil. Imam velike oči, pustimo se presenetiti."

Skakalci letenja v tej sezoni še niso končali, saj bodo nastopili še na letalnicah v Vikersundu in Planici. Ali bo Domen na obeh prizoriščih? "Ni še stodstotno, ali bom nastopil ali ne. Moramo počakati, kako bo potekalo vse skupaj," je dejal Domen, ki je zadovoljen s formo: "V glavi sem od prejšnjega meseca zelo napredoval. Na treningu smo naredili preskok, na tekmi pa morda še nismo pokazali tega. Tekma je nekaj drugega kot trening in moramo počakati, da se tudi na tekmi vse preizkusi."

Ne spreglejte