SiolNET. Sportal Zimski športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dobesedno se je poigral z najboljšo slovensko skakalko

4

termometer

Dan pred prvo posamično skakalno tekmo na svetovnem prvenstvu je bil čas za kvalifikacije. Naši najboljši skakalki v tej zimi Špeli Rogelj je veter dodobra ponagajal.

Veter je bil tisti krivec, da so se kvalifikacije za žensko tekmo na svetovnem prvenstvu nekoliko zavlekle.

Na petkovi tekmi bomo imeli Slovenci pričakovano štiri predstavnice. Katja Požun (83,5 m) in Eva Logar (82,5) sta morala opraviti s kvalifikacijami in jih uspešno prestali, čeprav nista bili med boljšimi kvalifikantkami. Zlati Logarjeva je imela možnost, da bi izkoristila dobre pogoje, saj je imela 0,81 m/s pomoči vetra.

Zato pa so imele slabši veter tiste najboljše, ki so imele nastop že zagotovljen. V večini jim je pihal v hrbet, medtem ko predhodnicam dodobra v prsi.

Maja Vtič in Špela Rogelj sta bili med tistimi, ki sta že imeli vstopnico za petkovo tekmo zagotovljeno. Zlasti Rogljeva je imela slabe razmere v zraku. Od vseh skakalk je imela celo daleč najslabše. Veter ji je pihal kar 0,63 m/s v hrbet, zato je svoj nastop končala že pri 80 metrih. Za spodbudo sta ji lahko sredina skoka, pri katerih je pokazala, da spada med najboljše. Medtem je Maja skočila 85,5 metra (0,03 m/s vetra v hrbet).

Od tistih najboljših je najdlje poneslo Japonko Juki Ito, ki je pristala pri 89,5, a imela edina od elitne deseterice nekaj vzgonskega vetra, sicer pa so preostale favoritinje za medalje Daniela Iraschko-Stolz, Sara Takanaši, Carina Vogt, branilka naslova iz Val di Fiemmeja Sarah Hendrickson skočile v razmahu pol metra (87 – 87,5 m), zato lahko v petek pričakujemo zelo razburljivo tekmo.

Zmagovalka kvalifikacij je postala Kanadčanka Taylor Henrich, ki je z 92 metri postavila daljavo dneva in bo jutri ena od tistih, ki bodo skušale presenetiti.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin