Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2013,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andrej Možina smučanje trener

Petek, 5. 7. 2013, 20.11

7 let, 12 mesecev

Dekleta najprej na dopust, na sneg šele avgusta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ženska smučarska reprezentanca, seveda brez Tine Maze, počasi končuje del priprav in se pripravlja na dopust, na katerem ne bodo počivale. Sestavljen imajo individualni program treningov.

Alpske smučarke v teh vročih dneh trenirajo daleč proč od podlage, ki jim je najbolj pri srcu, torej snega. Seveda z reprezentantkami (status A imajo Ana Drev, Maruša Ferk, Vanja Brodnik in Ilka Štuhec, status B pa Katarina Lavtar, Tina Robnik, Anja Oman in Ana Bucik) ne trenira Tina Maze, ki vadi s svojo ekipo, kot tudi ne Ilka Štuhec, ki trenira po individualnem programu. Za kondicijske priprave skrbi Gašper Kristan, mi pa smo se obrnili na Andreja Možino, glavnega trenerja ženskih ekip, ki nam je zaupal, kako je zadovoljen s pripravami: '' Po besedah kondicijskega trenerja so zelo pridne in delavne. Za njimi je že kar nekaj fizičnih priprav, med drugim so bile tudi na morju, zdaj pa so na Pokljuki. Lahko rečem, da pridno napredujejo v vseh pogledih.''

Na proces treningov gledajo nekoliko širše

Dekleta na suhem trenirajo že več kot mesec dni, tako je strokovni štab pripravil raznovrstne vaje iz drugih športnih disciplin, vse z namenom, da razbijejo monotonost. ''Vedno več različnih aktivnosti poskušamo dodajati v proces treningov. Na morju so se med drugim tudi potapljale. Tu so namreč delale različne dihalne vaje, vaje za umiritev dihanja in tako naprej. Vendar ni šlo le za trening, imele so tudi predavanja. Bilo je zelo koristno, pri tem pa nam je pomagal Jure Daić. Ob tem smo na pripravah dodali še gimnastiko, ki so jo vadile že v lanski sezoni, jogo in tako naprej. Na proces treningov želimo gledati nekoliko širše,'' je podrobneje razložil Možina, ki hkrati opravlja vlogo odgovornega trenerja za hitre discipline.

Ko smo že dvakrat omenili sneg, ki ga dekleta seveda že močno pogrešajo, smo seveda vprašali, kdaj se bodo treningi iz dvoran in s tekaških stez preselili na snežne proge. ''Ko bodo končala ta del priprav, bodo dekleta imela 10‒14 dni prostih. V tem času se bodo lahko odpravila na dopust, seveda pa imajo pripravljen individualni program. Tam okoli 20. oziroma 21. se bodo znova zbrala na petdnevnih skupnih pripravah. Natančnega kraja še ne vemo, po vsej verjetnosti pa se bodo znova srečala na Pokljuki. Nato počasi prihaja del, ki se ga najbolj veselijo, saj se odpravljamo na sneg. Najprej nas čaka teden priprav v Evropi, ki jih bomo izkoristili kot pripravo na odhod na južno poloblo. Nato bomo odleteli v Argentino, to bo približno 15. ali 16. avgusta,'' nam je odgovoril Možina, ki nam je še povedal, da se jim bo po koncu dopusta počasi priključila tudi Štuhčeva.

Ne spreglejte