Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 12. 2016,
16.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

Urška Poje Anja Eržen Teja Gregorin Andreja Mali svetovni pokal biatlon Pokljuka

Nedelja, 11. 12. 2016, 16.09

6 let, 6 mesecev

Svetovni pokal, štafeta (ženske) - Pokljuka

Dahlmeierjeva Nemkam priborila zmago, Slovenke so se poslovile od Andreje Mali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Pokljuka ženska štafeta | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

S tekmo ženskih štafet se je končal letošnji biatlonski svetovni pokal na Pokljuki. Slovenke so zasedle 18. mesto, a so nastop izkoristile za slovo od Andreje Mali, ki je po 15 letih tudi uradno končala tekmovalno pot. Zmage so se veselile Nemke, ki so v zadnji predaji na krilih Laure Dahlmeier prehitele Francozinje.

Slovenke v postavi Teja Gregorin, Anja Eržen, Urška Poje in Andreja Mali so bile 18. Za Malijevo je bil to tudi uraden poslovilni nastop med svetovno biatlonsko elito, saj se je 39-letna Kamničanka že po koncu lanske sezone preselila med trenerje.

Slovo je bilo imenitno, pred več kot pet tisoč gledalci na domačem prizorišču v idealnih razmerah je svoj nastop končala že pred zadnjim krogom, a rezultat v tistem trenutku niti ni bil več pomemben. Biatlon je po kratki vrnitvi v cirkus svetovnega pokala ni zamikal. "Pravilno sem se odločila, ko sem končala tekmovanja. Biatlon je res težek, garaški šport," je povedala Malijeva.

Gregorinovi uspel nastop, ki si ga je želela

Za slovensko reprezentanco je šla prva v smučino Gregorinova in v svoji skupini nastopila odlično, po le eni strelski popravi je na predajo prišla na izvrstnem drugem mestu. "Končno mi je uspel nastop, kakršnega sem si želela že od prvega dneva. Čeprav mi je uspel šele zadnji dan Pokljuke, sem vseeno vesela, da mi je sploh uspel," je v cilju razlagala Gregorinova.

Mlada Urška Poje je bogatejša še za eno izkušnjo svetovnega pokala. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Mlada Urška Poje je bogatejša še za eno izkušnjo svetovnega pokala. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Anja Eržen je drugo mesto držala do prvega strelskega postanka, na katerem pa je imela težave s strelivom. "Zmedlo me je, ker mi je iz saržerja ušel en naboj. Morala sem ga ročno vstaviti in nato nisem več našla pravega ritma," je pojasnila Erženova, ki je morala po drugem streljanju v kazenski krog. Mlada Urška Poje je nato pridelala še skoraj dve minuti zaostanka, zadnjo Slovenko, Malijevo, pa so nato po drugem strelskem postanku ustavili, saj je v cilj že prišla zmagovalka tekme, Dahlmeierjeva.



V zadnji predaji dvoboj Dahlmeier : Dorin Habert

Zmagale so Nemke v postavi Vanessa Hinz, Franziska Hildebrand, Maren Hammerschmidt in Laura Dahlmeier. Dobrih deset sekund so zaostale Francozinje (Anais Chevalier, Justine Braisaz, Celia Aymonier in Marier Dorin Habert), še slabe pol minute pa Ukrajinke (Irina Varvinec, Julija Džima, Olena Pidrušna in Anastazija Merkušina), ki jih vodi slovenski trener Uroš Velepec. 

Ženska štafetna preizkušnja je postregla s še enim napetim in zanimivim bojem najboljših. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Ženska štafetna preizkušnja je postregla s še enim napetim in zanimivim bojem najboljših. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Velepec brez najboljših, a zadovoljen

"Dekletom lahko samo čestitam, naredile so vse točno tako, kot smo se zmenili. Bila je dobra dirka. Še posebej ob dejstvu, da nam manjkajo najboljše, sestri Semerenko in Abramova. Na strmih klancih so skakale, bilo je izvrstno," je povedal Velepec in pojasnil še, da ena od sester Semerenko manjka zaradi rojstva otroka, druga pa se še pripravlja na drugi del sezone in jo lahko na tekmah pričakujemo v Ruhpoldingu. 

Fak se vrača šele leta 2017

Zdaj se karavana seli v Nove Mesto na Češkem, kjer bodo od 15. do 18. decembra tekme v šprintu, zasledovanju in skupinskem štartu. V slovenski reprezentanci ne bo Jakova Faka, ki sicer okreva po bolezni, a se bo na tekmovanja vrnil šele prihodnje leto.

Pokljuka, štafeta, ženske, (4 x 6 km):
 1. Nemčija           1;11,31,1  (0+9)
 2. Francija            +  10,1 (0+3)
 3. Ukrajina               37,7 (0+3)
 4. Češka                  56,3 (2+9)
 5. Norveška             2:01,6 (2+15)
 6. Rusija               2:08,6 (0+8)
 7. Poljska              2:19,4 (0+6)
 8. Švedska              2:19,7 (0+6)
 9. Belorusija           2:24,7 (0+5)
10. Švica                3:18,3 (1+10)
...
18. Slovenija            krog zaostanka
Ne spreglejte