Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 2. 2020,
10.27

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17

Natisni članek

Ilka Štuhec Ilka Štuhec smuk Crans Montana

Sobota, 22. 2. 2020, 10.27

4 leta, 2 meseca

Crans Montana, smuk (ženske)

Še ena tekma, ki je Lara Gut-Behrami ne bo pozabila, kaj pa obolela Ilka Štuhec?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,17
Ilka Štuhec | Ilka Štuhec je v Crans Montani, na prizorišču, kjer se je pred letom dni hudo poškodovala in morala predčasno končati sezono, osvojila 13. mesto.  | Foto Getty Images

Ilka Štuhec je v Crans Montani, na prizorišču, kjer se je pred letom dni hudo poškodovala in morala predčasno končati sezono, osvojila 13. mesto.

Foto: Getty Images

V švicarski Crans Montani so smučarke odkljukale osmi smuk te zime, Lara Gut-Behrami pa je na domačem prizorišču v žep pospravila še eno smukaško zmago. Za pičli dve stotinki sekunde je prehitela rojakinjo Corinne Suter, ki si je z 2. mestom in boljšo predstavo od najnevarnejših tekmic v posebni smukaški razvrstitvi, Italijanke Federice Brignone in Čehinje Ester Ledecke, že zagotovila mali kristalni smukaški globus. Edina slovenska smučarka na štartu Ilka Štuhec, ki se je loteva gripa, je osvojila 13. mesto (+0.98).

Ilka Štuhec
Sportal Dvojno švicarsko slavje, Ilka kljub težavam spodbudno

Razvrstitev povsem pri vrhu osme smukaške preizkušnje te sezone je identična kot na včerajšnjem smuku. Tudi včeraj je namreč slavila Lara Gut-Behrami, tik za njo, a z bistveno večjim zaostankom kot danes (+0.80), pa se je uvrstila najboljša smukačica te zime Corinne Suter.

Švicarka Lara Gut-Behrami je na domačem prizorišču v Crans Montani zmagala še drugič zapored.   | Foto: Getty Images Švicarka Lara Gut-Behrami je na domačem prizorišču v Crans Montani zmagala še drugič zapored. Foto: Getty Images

Zmagovalno trojko je s 3. mestom in minimalnim zaostankom petih stotink sekunde zaokrožila 23-letna Avstrijka Nina Ortlieb. Zanjo so to prve stopničke v svetovnem pokalu.

Ilka Štuhec, ki se je prav v Crans Montani lani hudo poškodovala in morala predčasno skleniti sezono, je osvojila 13. mesto (+0.98), medtem ko je bila včeraj uvrščena mesto višje.

"Razplet je bil podoben kot včeraj. Moja današnja vožnja pa drugačna, pravzaprav preveč pravilna. Bila sem zelo pozorna, da le ne bi ponovila včerajšnjih napak. Ta pristop se ni izkazal za pravega, saj se v tistem pravem tekmovalnem duhu, ob konstantnem napadanju pač zgodijo tudi napake, ki so stranski učinek. Torej, s smučanjem in uvrstitvijo tudi danes nisem najbolj zadovoljna," je Mariborčanka, ki se je loteva gripa, povedala za Smučarsko zvezo Slovenije.

To je tudi razlog, da še ni sprejela odločitve o nastopu na jutrišnji alpski kombinaciji.

Smučarke se bodo prihodnji konec tedna ustavile v italijanskem La Thuilu, kjer jih čakata tekmi v superveleslalomu in alpski kombinaciji.

Crans Montana, smuk:

 

Preberite še:

Mikaela Shiffrin
Sportal Je Mikaela Shiffrin že sklenila sezono?
Ilka Štuhec
Sportal Štuhčeva spoznala petkov poligon
Ne spreglejte