Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
12. 11. 2015,
12.01

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Denis Šteharnik Ilka Štuhec Ilka Štuhec Ana Drev Katarina Lavtar Aspen

Četrtek, 12. 11. 2015, 12.01

1 leto, 1 mesec

Čez lužo na pravi sneg in popravni izpit

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V slovenski ženski smučarski reprezentanci so na (pre)toplo evropsko jesen odgovorili z odpovedjo skandinavske turneje, dodatnim ledeniškim urjenjem ter s predčasnim odhodom v Severno Ameriko.

Najboljša slovenska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec, ki se je poleti odločila za deloma samostojno smučarsko pot, se po težavah z bronhitisom vrača v trenažni proces. Po dodatnih treningih na ledeniku Pitztal naj bi se prihodnji teden že odpravila v Kanado na zadnje priprave pred decembrskim začetkom sezone v hitrih disciplinah.

Tam utegne biti celo osamljena slovenska smučarka. Medtem ko Maruša Ferk ob vnovičnem vračanju po poškodbi vztraja pri piljenju (vele)slalomske tehnike, pa trenerski štab še ni zadovoljen z ravnjo smučanja Vanje Brodnik. Pred odločitvijo o nadaljnjih korakih jo zatorej čaka dodaten evropski trening, po katerem bi se lahko nato zavihtela na letalo za Kanado.

Peterica v ZDA

Že v nedeljo pa bo čez veliko lužo, natančneje v ameriško zvezno državo Kolorado, odpotovala prva skupina slovenskih smučark. Ano Drev, Katarino Lavtar, Ano Bucik, Tino Robnik in Marušo Ferk še pred selitvijo v Aspen čaka dober teden treningov v Vailu in nastopi na tekmah FIS v Copper Mountainu in Echo Mountainu.

"Ko je trening v Skandinaviji padel v vodo, smo se dlje zadržali na ledeniku Mölltal, kjer smo imeli dobre pogoje. Veliko pa si obetamo predvsem od teh treningov v ZDA," pravi glavni trener reprezentance Denis Šteharnik.

Nova celina, boljši vtis?

Šteharnik bo v ZDA sprejel tudi zadnjo odločitev o razporeditvi štartnih mest. Odprto je predvsem veleslalomsko vprašanje, kjer imajo nastop zagotovljen Drevova, Lavtarjeva in Robnikova. V zraku visi vprašanje četrte nastopajoče, medtem ko pa se zdi, da se bodo slaloma udeležile Bucikova, Lavtarjeva in Ferkova.

"Lahko zagotovim, da dekleta na smučeh delujejo dobro. Dvigujejo se. V tej fazi treningov že zmanjšujemo količino in povečujemo intenzivnost. Potrebujemo še tekmovalni ritem, s katerim bo, vsaj upam, prišla tudi konkurenčnost," pravi Šteharnik, ki verjetno ni mogel biti zadovoljen z rezultatskim plenom (štiri točke Lavtarjeve) na prvi tekmi v Söldnu, zato bo smučarski konec tedna v Aspnu (28. in 29. 11.) za veleslalomistke svojevrsten popravni izit, za slalomistke pa priložnost za kakovosten vstop v sezono.

Ne spreglejte