Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
19. 5. 2016,
12.16

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

skoki Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc Cene Prevc

Četrtek, 19. 5. 2016, 12.16

6 let, 7 mesecev

Cene Prevc se vrača in jim povsem zaupa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

V letošnjem poletnem obdobju se je A-reprezentantom na treningih priključil tudi Cene Prevc, ki ima željo narediti korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Kot pravi, se je v celoti prepustil trenerjem.

Po sezoni 2014/15 smo v skakalnem svetu pričakovali, da bo Cene Prevc naredil nov preskok in se zasidral v svetovnem pokalu, nato pa so mu zdravstvene težave ponagajale, da se je od svetovne smetane nekoliko oddaljil.

Letos poleti je spet zavihal rokave, se na treningih priključil A-reprezentantom in dela na maksimalnih obratih, da bo v sezono prišel najbolje pripravljen.

Kot pravi, se je povsem prepustil trenerjem A-reprezentance. Zdaj zanj skrbijo glavni trener Goran Janus, njegova pomočnika Jani Grilc in Nejc Frank ter kondicijski trener Matjaž Polak. "V primerjavi z lani je manjša sprememba, saj ima vsak trener drugačen način treningov. Sicer pa mislim, da sem se dobro vpeljal v delo," razlaga 20-letni Cene, ki je lani treniral z B-ekipo pod taktirko Igorja Medveda.

Ob skokih pridno študira še elektrotehniko

Počitka po sezoni ni imel, saj se je nemudoma zatopil v knjige. Ob takšnem nadaljevanju bomo čez nekaj let pozdravili novega diplomiranega inženirja elektrotehnike: "Po končani zimi je bila pri meni na dnevnem meniju šola. Res je, da sem bil skokov prost, vendar sem bil drugače zaseden. Trenutno sem v prvem letniku in sem v prvem semestru naredil tri od štirih izpitov. Drugi semester bom skušal narediti vse štiri in še tistega za nazaj."

Ukvarjati se profesionalno s športom in zraven delati še faks je vse prej kot lahko, zato si Cene zasluži veliko pohvalo, da mu uspeva to dvoje združevati: "Vse se da, če se hoče. Čas si moraš vzeti."

Ob sebi ima tudi Roberta Kranjca, ki je zakladnica izkušenj. | Foto: Ob sebi ima tudi Roberta Kranjca, ki je zakladnica izkušenj.

V pretekli sezoni je enkrat nastopil v svetovnem pokalu. Janus mu je dal priložnost na zaključku v Planici, kjer je bil 46. Nazadnje je dobil točke pred dobrim letom dni v Trondheimu na Norveškem, kjer je bil 18., do najboljše uvrstitve pa je skočil leta 2014 v Planici, kjer je bila tekma na Bloudkovi velikanki. Takrat je premierno osvojil točke med elito, osvojil pa je 16. mesto.

In kakšen ima načrt za zimo? "Čisto nič posebnega. Zaupam trenerjem in se jim prepustim, saj vedo, kaj delajo. Zaupati jim moram. Konkretnih ciljev si ne dajem. Pomembno mi je, da bom v prihodnji sezoni pokazal napredek. Da bo boljše kot lani," odgovarja drugi od bratov Prevc.

V zadnji sezoni je razumljivo z velikim navdušenjem spremljal dosežke najstarejšega brata Petra, ki je osvajal lovorike in podiral rekorde kot po tekočem traku, odlično pa se je med elito znašel tudi 16-letni Domen. "Vesel sem bil vseh dosežkov. Petru je zelo dobro uspevalo. Uresničil je cilje, ki si jih je zadal. Upam, da bo to še trajalo," je ob tem povedal Cene.

Ne spreglejte