Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
29. 1. 2016,
17.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

smuk Boštjan Kline Andrej Šporn Klemen Kosi

Petek, 29. 1. 2016, 17.57

7 let, 12 mesecev

Boštjan Kline blizu senzacije, nato ga je prehitel le Norvežan Kilde

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenski smučar Boštjan Kline se bo v Garmisch-Partenkirchnu veselil zgodovinske uvrstitve na oder za zmagovalce, spogledoval pa se je celo s smukaško zmago. Prehitel ga je le Norvežan Kilde.

Boštjan Kline se je na progo podal s številko tri in odlično opravil svojo nalogo ter na cilj prismučal s prednostjo sedmih desetink. Če spodaj ne bi naredil napake, bi bil njegov naskok še večji.

Z nestrpnostjo smo pričakovali, kaj bodo naredili osrednji favoriti za zmago, ki pa so kot po tekočem traku odpadali in zaostajali za Mariborčanom. Ko je odpadel prvi favorit, Avstrijec Hannes Reichelt, in je za njim zaostal tudi Norvežan Kjetil Jansrud, je bil Kline le še streljaj od zanj zgodovinskega uspeha.

Kljub temu je bilo treba počakati še na preostale. Zlasti na nastop Aleksandra Aamodta Kildeja, ki je nosil številko 30. Norvežan je bil dobro na poti, v spodnjem delu pa si prismučal prednost in za 22 stotink sekunde prehitel slovenskega junaka Klineta, ki se je kljub temu razveselil zgodovinskega dosežka.

V karieri se sploh še ni uvrstil med elitno deseterico, ob prvem podvigu pa stopil na drugo stopničko odra za zmagovalce. Kline je bil blizu, da bi ponovil uspeh Andreja Jermana, ki je prav v tem nemškem smučarskem središču pred devetimi leti slavil prvo slovensko smukaško zmago, dan pozneje pa zasedel še drugo mesto.

Razlike med najboljšimi so bile izjemno majhne, saj je tretji Beat Feuz za Klinetom zaostal le dve stotinki, četrti Christof Innerhofer tri stotinke, peti Adrien Theaux pa sedem stotink.

Odlično se je na progi znašel tudi Andrej Šporn, ki se je vidno razveselil najboljše uvrstitve v tej zimi. Z zaostankom 69 stotink je bil sprva odličen sedmi, nato pa ga je s številko 52 prehitel Italijan Matteo Marsaglia.

Klemen Kosi je za zmagovalcem zaostal 2,2 sekunde in pristal na 34. mesto.

Očitno je Garmisch-Partenkirchen letos slovenskim športnikom pisan na kožo, saj je 1. januarja tu skakalno zmago slavil Peter Prevc in si tlakoval pot do naziva kralj novoletne turneje.

Ne spreglejte