Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
22. 2. 2008,
12.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 22. 2. 2008, 12.07

8 let

Bogata zbirka po španski avanturi še bogatejša?

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Formigal bo med 23. in 29. februarjem gostil tekme mladinskega svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. Slovenci znova napadajo odličja.

Slovenska odprava je na zadnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v Altenmarktu postavila visoka merila za vse nadaljnje rodove. Kar trije naslovi mladinskega prvaka in ob tem še dve bronasti odličji je kajpak sila težko ponovljiv izkupiček, čeprav bodo skorajda vsi slovenski junaki zadnjega MSP nastopili tudi v Španiji.

Prvenstvo se bo s superveleslalomom deklet začelo v soboto, z dvojnim veleslalomskim programom pa se bo končalo 29. februarja. Španski organizatorji pričakujejo okrog 300 mladih smučarjev do dvajsetega leta starosti, med njimi pa bo tudi zajetna slovenska vrsta, ki bo skušala ponoviti izjemne rezultate predhodnikov. Slovenci so namreč veljali za večne "plenilce" medalj na MSP.

Za visoke uvrstitve naj bi bila to pot zadolžena predvsem dekleta, saj gre za nadvse obetaven rod, ki je del vrednosti nakazal že na tekmah evropskega in svetovnega pokala. Maruša Ferk se je tako v sezoni 2007/08 že dvakrat zavihtela med dobitnice točk svetovnega pokala, uspešno pa je nastopala tudi v evropskem pokalu. Nazadnje, tik pred začetkom MSP, na na tekmi EP v Candanchu zasedla četrto mesto. Visoko meri tudi junakinja zadnjega prvenstva Ilka Štuhec, ki se je v evropskem pokalu v tej sezoni že štirikrat prebila na zmagovalni oder. Vanja Brodnik je po odličnem začetku sezone in dveh zmagah v EP sicer nekoliko popustila, a vsekakor sodi med kandidatke za visoka mesta. Podobno velja še za Katjo Jazbec in Nino Katarino Mihovilovič, ki sta se v tej sezoni prav tako že predstavili tudi v svetovnem pokalu. S slednjim ima, povsem razumljivo, manj izkušen moški del slovenske odprave na MSP. Pod posebnim drobnogledom bo bržkone predvsem mladinski svetovni prvak v slalomu Matic Skube, družbo pa mu bodo delali še Patrick Jazbec, Jan Debeljak in Boštjan Kline.

Ne spreglejte