Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Nedelja,
29. 11. 2015,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lake Louise

Nedelja, 29. 11. 2015, 13.52

8 let

Avstrijsko ogorčenje ob hudi poškodbi mladega smukača

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avstrijski smukač Markus Dürager je smučarsko sezono 2015/16 končal s hudimi poškodbami leve noge po padcu na sobotnem smuku svetovnega pokala v Lake Louisu.

Da padec 25-letnega Markusa Düragerja na sobotnem smuku v Lake Louisu, ki ga je sicer dobil Norvežan Aksel Lund Svindal s stotinko sekunde prednosti pred Italijanom Petrom Fillom, ni bil nedolžen, so razkrili že kriki bolečine in helikopterski prevoz v bolnišnico v Banffu.

Zle slutnje je nato potrdila še prva zdravniška diagnoza. Dvakratni drugi smukač evropskega pokala si je ob padcu v zaščitne mreže v spodnjem delu proge zlomil mečnico in golenico leve noge ter poškodoval desno zapestje. V Calgaryju je že prestal operacijo, po kateri je kajpak jasno, da je zanj sezona že končana.

Ostra avstrijska kritika

Ob naznanitvi zdravniške diagnoze pa so se pri avstrijski smučarski zvezi obregnili ob pomanjkljivo organizacijo. Naši severni sosedje trdijo, da je padec njihovega tekmovalca, ki je ob veliki hitrosti izgubil nadzor nad smučmi, razkril vse pomanjkljivosti kanadskega prevoznega sistema.

Tekmovalec, ki se je že večkrat izkazal tudi v svetovnem pokalu, najbolj z desetim mestom v superveleslalomu v Kitzbühlu leta 2014, je namreč dolgo časa ob progi čakal na prevoz v bolnišnico v Banff, še bolj pa se je zatikalo pri selitvi v kliniko v Calgaryju.

Na operacijski mizi se je znašel pet ur po padcu. Avstrijci so ob tem spomnili, da so morali leta 2008 prav zaradi težav s transportom v Kvitfjellu na Norveškem njihovemu smukaču Matthiasu Lanzingerju amputirati nogo.

Prekinjena tekma

Dürager je v soboto padel s štartno številko 34. Zaradi tega je bila tekma dlje časa prekinjena. Na svoj nastop sta tako občutno dlje čakala tudi Klemen Kosi in Boštjan Kline. Ta je vseeno ostal dovolj zbran, tako da je po solidnem nastopu osvojil 24. mesto.

Ne spreglejte