Švedom ekipna tekma, Slovenija hitro končala tekmovanje

Zmagovalci ekipne tekme paralelnega veleslaloma v Aspnu so Švedi. V finalu so izločili Nemce. Slovenski smučarji so tekmovanje končali že v prvem krogu, ko so jih izločili Italijani.

Švedi so zmagovalci ekipne tekme. Švedi so zmagovalci ekipne tekme. Foto: Getty Images

Švedi so v polfinalu izločili Francoze, Nemci pa so bili v polfinalu boljši od Italije. V finalu so Skandinavci, v postavi Frida Hansdotter, Mattias Hargin, Emelie Wikstroem, Andre Myhrer, s 3:1 premagali Nemce, za katere so nastopili Lena Duerr, Stefan Luitz, Marina Wallner in Linus Strasser.

Tretje mesto je na koncu pripadlo Francozom, ki so bili v malem finalu s 4:0 boljši od Italijanov.

Najboljše tri ekipe ekipnega paralelnega veleslaloma. Najboljše tri ekipe ekipnega paralelnega veleslaloma. Foto: Reuters

Slovenci obstali v prvem krogu

Le osem reprezentanc je sodelovalo na ekipni tekmi finala svetovnega pokala v Aspnu. Med njimi je bila tudi slovenska v postavi Ana Bucik, Ana Drev, Martin Čater in Žan Kranjec, ki je svoje nastope končala že v prvem krogu. Za Slovence so bili usodni Italijani, ki so našo ekipo izločili s 3:1 v zmagah.

Edino zmago za Slovenijo na paralelnem veleslalomu je dosegel Kranjec, ki je bil hitrejši od Patricka Thalerja. Drevova je premoč priznala Chiari Costazzi, Bucikova Irene Curtoni, Čater pa Giulianu Razzoliju.

Žan Kranjec je bil edini Slovenec, ki je ugnal svojega nasprotnika. Žan Kranjec je bil edini Slovenec, ki je ugnal svojega nasprotnika. Foto: Getty Images

Že po prvem krogu so tekmovanje končali tudi Avstrijci, ki niso nastopili v najboljši zasedbi. Izločili so jih Švedi. V drugem četrtfinalnem paru so s 4:0 v zmagah napredovali Francozi, za Norvežane pa se je tekmovanje hitro končalo. Še najbolj vroče je bilo v trtejem paru, v katerem so tako Švicarji kot Nemci zbrali dve zmagi, a so bili zadnji skupno za tri stotinke hitrejši.

Izidi:

 1. Švedska

2. Nemčija

3. Francija

4. Italija

5. Avstrija

  . Norveška

  . Švica

  . Slovenija


Finale:

Švedska - Nemčija  3:1

Za 3. mesto:

Francija - Italija 4:0


Polfinale:

Švedska - Francija 2:2 (Švedska je imela boljše čase)

Nemčija - Italija  3:1


Četrtfinale:

Avstrija - Švedska  1:3

Francija - Norveška 4:0

Švica - Nemčija     2:2 (Nemčija je imela boljše čase)

Italija - Slovenija 3:1

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano