Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2017,
16.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Andreas Wellinger Hinterzarten Werner Schuster

Četrtek, 20. 7. 2017, 16.35

6 let, 7 mesecev

Nemcu nagaja koleno

Andreas Wellinger namesto na domačo tekmo na okrevanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Andreas wellinger | Foto Sportida

Foto: Sportida

Nemški smučarski skakalec Andreas Wellinger se je namesto na treninge za domači Grand Prix v Hinterzartnu (29. julij) odpravil na rehabilitacijo. Četrtega skakalca lanske zime muči poškodba kolena. Počival naj bi od tri do štiri tedne.

Že med uvodno postajo letošnje velike poletne nagrade je najboljši Nemec v skupnem seštevku svetovnega pokala lanske sezone začutil bolečine v desnem kolenu. Po pogovoru z reprezentančnim zdravnikom se je odločil, da ne bo tvegal resnejše poškodbe in raje preventivno poskrbel, da bo koleno spet v boljšem stanju.

"Zdravniki so ugotovili, da gre za rahlo vzdraženost patelarnega ligamenta. Moram biti pazljiv, da se stanje ne poslabša. V prihodnjih tednih se bom osredotočil na okrevanje in prilagodil, zmanjšal obseg in obliko treninga," je za nemške medije povedal 21-letnik.

Razumna odločitev

"Sprejel je povsem razumno odločitev, še posebej zato, ker nas čakajo olimpijske igre v Pjongčangu, na katere želi biti dobro pripravljen. Pomembno je, da bo Andreas pozimi skakal brez bolečin," pa je odločitev varovanca, da se posveti okrevanju, komentiral glavni trener nemške izbrane vrste Werner Schuster.

Werner Schuster si želi, da bo njegov varovanec v olimpijski sezoni skakal brez bolečin v kolenu. | Foto: Sportida Werner Schuster si želi, da bo njegov varovanec v olimpijski sezoni skakal brez bolečin v kolenu. Foto: Sportida

Hinterzarten bo druga postaja poletne velike nagrade

Nemški mediji poročajo, da bo skakalec iz Ruhpoldinga nazaj po treh do štirih tednih, kar pomeni, da bo izpustil Grand Prix v domačem Hinterzartnu. Ta bo posamično tekmo gostil v soboto, 29. julija. Na prvi poletni nagradi v Visli pretekli konec tedna je Wellinger z ekipo osvojil tretje mesto – za tri točke so prehiteli četrto Slovenijo -, posamično preizkušnjo pa je končal na 19. mestu.

V nemškem taboru se s poškodbo kolena ukvarja tudi zmagovalec sezone 2014/15 Severin Freund, ki se počasi vrača, gleženj pa težave povzroča Davidu Sieglu.

Ne spreglejte