Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
30. 1. 2016,
21.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ana Drev Zlata lisica Maribor slalom

Sobota, 30. 1. 2016, 21.16

8 let

Ana Drev vrgla rokavico slalomistkam

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
"Rada bi se veselila uspeha svojih sotekmovalk, tako kot se one veselijo mojega," po polovici Zlate lisice pravi Ana Drev.

Mariborski Trg Leona Štuklja je na večerni podelitvi glasno pozdravil Ano Drev, ki je veleslalom v okviru 52. Zlate lisice končala na drugem mestu. Šmarčanka je ob tem vnovič poudarila, kako lepo se je uspeha veseliti pred domačimi navijači, izpostavila pa je tudi podporo svojih sotekmovalk. "Že v Flachauu sem jim dejala, da se veselim tekme, na katerim bo jaz navdušeno skakala ob njihovih uspehih," je dejala Drevova, ki v slalomskem delu Zlate lisice ne bo nastopila.

Bucikova bo stisnila obe

V nedeljo Slovenija na štartu ne bo imela tako močnega orožja kot v prvem dejanju mariborskega smučarskega praznika. Največji del bremena bo na svoja ramena skušala prevzeti Ana Bucik, ki pa se nikakor ne more otresti zdravstvenih težav.

"Žal ji gleženj in tetiva še naprej onemogočata povsem normalno smučanje. A verjamem, da bo tudi s pomočjo protibolečinske tablete stisnila zobe. Za nameček bo tokrat prvič nastopila takoj za najboljšo trideseterico," pravi glavni trener slovenskih smučark Denis Šteharnik, ki bo v ogenj poslal še Katarino Lavtar, Meto Hrovat, Klaro Livk, Sašo Brezovnik in Marušo Ferk.

Boljše izhodišče za Ferkovo

Od domače tekme si veliko obeta prav Ferkova, ki se je pretekli teden odpravila na svojevrstno korejsko avanturo. Z zmago na dveh tekmah daljnovzhodnega pokala je krepko popravila FIS točke, tako da bo njeno izhodišče v nedeljo občutno boljše. Nastopila bo kot 36.

"Nov dan, nova tekma. Proga bo znova načeta, a cilj je uvrstitev v trideseterico," pravi 27-letna Gorenjka, ki je v soboto prvo veleslalomsko vožnjo s štartno številko 61 zaključila z zaostankom 7 sekund ter 37 stotink in trenerjevo pohvalo, medtem ko pa je novinarsko vprašanje o tem, ali boljša vožnja v danih razmerah ni bila mogoča, označila za neumno.

"Že v televizijskem prenosu je bilo vidno, da se je proga predrla. Vedela sem, kaj me čaka. Tudi s popolno vožnjo bi se težko prebila v finale. Jezijo me tekme, na katerih punce z visokimi številkami nimamo možnosti. Če bi bili pogoji za vse enaki, bi bil boj drugačen," je dejala Ferkova.

Ne spreglejte