Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
12. 4. 2013,
16.52

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ana Drev Lenzerheide Marko Macura

Petek, 12. 4. 2013, 16.52

1 leto, 7 mesecev

Ana Drev: Iz smučanja ne želim odšepati

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ana Drev je upokojitvene misli potisnila na stran. Zaveda se dolgotrajnosti rehabilitacijskega postopka, vseeno pa sanja o vrnitvi v olimpijski sezoni.

Slab mesec po poškodbi v Lenzerheideju in dobra dva tedna po operaciji izkušena slovenska veleslalomistka Ana Drev ne tehta razlogov za nadaljevanje kariere ali predčasen zaključek. Čeprav so ji po glavi rojile tudi bolj črnoglede misli, ki so bile ob bolečinah in slabosti toliko bolj izrazite, se je trdno odločena vrnitvi v karavano svetovnega pokala, ob idealnem scenariju že v olimpijski sezoni. Obenem pa je tudi sklenila, da bo pred slehernim korakom prisluhnila telesu in zdravniški stroki na čelu s travmatologom, dr. Markom Macuro, ki jo na pregledu in posvetu pričakuje v prvi polovici meseca maja. "Vem, da me po končani karieri čaka še velik del življenja, zato zaradi tekmovanj ne želim tvegati trajnejših posledic. Zdravje je vsekakor na prvem mestu. Iz smučanja ne želim odšepati. Tudi zaradi tega bi se bila ob zdravniškem namigu pripravljena odreči smučanju. Vseeno pa še ni napočil trenutek za slovo. Vrnila se bom. Ko bom okrevala, bom storila vse za vrnitev na stara pota. V minuli sezoni sem začutila, da še nisem rekla zadnje besede. Smučanje se je približevalo želeni ravni, tudi rezultati so bili boljši kot v preteklosti. Žal se mi je prav na zadnji tekmi pripetila ta nesrečna poškodba, a obupala zanesljivo ne bom," vztraja Drevova, ki si je ob neugodnem gibu na prvi progi zadnje tekme svetovnega pokala poškodovala hrustanec in strgala sprednjo križno vez. Operaciji je sledila odreditev strogega mirovanja, tako da jo čaka skupno šest tednov gibanja zgolj ob opori bergel, kot vse kaže, pa ji nato vendarle ne bo treba še enkrat pod nož, saj so se zdravniki odločili za drugačno metodo obnovitve hrustanca.

"Ko sem se prvič resneje poškodovala, sem bila stara dvaindvajset let. Takrat na poti vračanja nisem prav veliko razmišljala o dolgoročnem zdravju in vseh posledicah. Zdaj je drugače. Upoštevala bom vsa navodila, a ponavljam, vrnila se bom. Bolečine so bile sprva zelo hude, zaradi anestezije sem čutila slabost in bruhala. Zdaj se stanje iz dneva v dan izboljšuje. Počutje je boljše, čeprav sem še vedno dokaj negibna. Razgibavam nogo in srbim za prekrvavitev kolena. Čaka me dolga pot," pravi 27-letna reprezentantka iz Šmartnega ob Paki, ki je na scenarij s strganimi vezmi pomislila že ob prvi pekoči bolečini v Lenzerheideju. "Žal sem imela prav. Na potrditev sem sicer morala malo počakati. Razočaranje je še toliko večje, saj nova sezona prinaša olimpijske igre," razmišlja Drevova, ki pa nove sezone ne želi prekrižati. Uvodni del je sicer že odmislila, v decembru pa se že vidi na kakšni tekmi. "Letos sem dvignila tehnično raven svojega smučanja in se postavila na pravo pot. Ob vrnitvi bi rada nadaljevala, čeprav vem, da potrebujem čas tudi za kakovostno pripravo. S Sočijem se ob tem ne želim obremenjevati. Potovati na olimpijske igre zgolj zaradi števila nastopov se mi zdi nesmiselno. Olimpijski izkušnji že imam, zdaj me zanimajo rezultati," dodaja druga najboljša slovenska veleslalomistka.

Ne spreglejte