Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2018,
11.47

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

#zanaše #zanase Benjamin Savšek

Petek, 5. 1. 2018, 11.47

6 let, 3 mesece

Tudi aktualni svetovni prvak navija #zanaše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Kanuista Benjamina Savška nam ni treba posebej predstavljati. Beni, kot ga kličejo prijatelji, se je izkazal tudi za izjemno zvestega navijača, ki vedno stiska pesti #zanaše športnike.

Podpora navijačev na kopnem mi vedno pomeni zelo veliko, zato se tudi jaz pridružujem navijanju #zanaše.

Objavil/a Benjamin Savšek dne 28. december 2017

Benjamin Savšek ima z največjih tekmovanj že vrsto medalj. Lani je na svetovnem prvenstvu v Franciji dosegel največji uspeh, ko je pokoril vso svetovno konkurenco in prvič v karieri postal svetovni prvak.

Benjamin Savšek je tudi sam vedno zelo vesel podpore. | Foto: Nina Jelenc Benjamin Savšek je tudi sam vedno zelo vesel podpore. Foto: Nina Jelenc Navijanje malo drugače

Najboljši slovenski kanuist nam je v preteklosti že večkrat zaupal, da mu podpora njegovih najbližjih in tudi preostalih navijačev veliko pomeni. Pravo huronsko navijanje je večkrat doživel v domačem Tacnu, kjer slovenski navijači poskrbijo za zares neverjetno vzdušje.

Prav v Tacnu je aktualni svetovni prvak s svojimi reprezentančnimi kolegicami in kolegi navijal #zanaše. "Navijaški gibi niso zahtevni in menim, da bi se jih lahko vsak hitro naučil. Prav zanimivo mi je, ker je to navijanje malo drugačno. Sicer pa tudi meni veliko pomeni, če me ljudje spodbujajo in navijajo zame, še toliko bolje bi bilo, če bi navijali na takšen način."

Izkušnja, ki je ne bo pozabil

Kot vrhunski športnik ima naš sogovornik že kar nekaj izkušenj s snemanji. In kako je bilo tokrat, ko je s Petrom Kauzerjem, Špelo Ponomarenko Janić in preostalimi združil moči in navijal? "Bilo je zelo zanimivo. Pravzaprav smo imeli že vse pripravljeno in lepo je bilo, ko nas je eno izmed deklet naučilo navijaškega plesa. Skratka, super smo se imeli. S kolegi smo se povezali in skupaj navijali za vse slovenske športnike, ki jih podpiramo tako kot vsi preostali in držimo pesti za njih."

Raje "zapleše" v čolnu

Benjaminove vožnje so videti kot nekakšen ples na vodi. Ko smo ga vprašali, kje se počuti bolje, je bil njegov odgovor pričakovan. "Raje plešem v čolnu (smeh, op. p.), na suhem mi ne gre ravno najbolje. V čolnu se počutim veliko bolj domače."

Ne spreglejte