Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 3. 2021,
10.08

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

svetovno prvenstvo Naj Mekinc Tit Štante

Torek, 9. 3. 2021, 10.08

3 leta, 1 mesec

SP deskarjev prostega sloga

Vrhunec leta tudi za deskarje prostega sloga: na štartu dva Slovenca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Maj Nekinc Tit Štante | Tit Štante in Naj Mekinc. 22-letnega Celjana čaka četrto, 19-letnega Ljubljančana pa drugo člansko svetovno prvenstvo.  | Foto Sloski Snowboard

Tit Štante in Naj Mekinc. 22-letnega Celjana čaka četrto, 19-letnega Ljubljančana pa drugo člansko svetovno prvenstvo.

Foto: Sloski Snowboard

S kvalifikacijami v snežnem parku se bo v ameriškem Aspnu v sredo začelo svetovno prvenstvo deskarjev prostega sloga, na katerem bosta nastopila tudi Naj Mekinc in Tit Štante. Mekinc bo nastopil v snežnem parku, Štante pa v snežnem žlebu. Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame ostala doma in si želi nastopiti na finalu sezone marca v Švici.

Po svetovnem prvenstvu deskarskih krosistov na Švedskem (Idrje Fjäll) in alpskih deskarjev na Rogli se bodo v boj za prestižne "snežinke" med 10. in 16. marcem podali še deskarji in deskarke prostega sloga.

Prvenstvo, ki bi predvidoma moralo biti na Kitajskem, je najprej prevzela Kanada (Calgary), na koncu pa so zaradi slabih epidemiološki razmer v Kanadi pri FIS morali najti novega organizatorja. V zadnjem hipu (dogovor med FIS in partnerji je bil sklenjen 8. februarja) je vskočil ameriški Aspen, ki ima vso potrebno infrastrukturo in "know how" za izvedbo največjih tekmovanj.

Tit Štante in Naj Mekinc v družbi trenerja Matevža Pristavca | Foto: Sloski Snowboard Tit Štante in Naj Mekinc v družbi trenerja Matevža Pristavca Foto: Sloski Snowboard Slovenski trener Matevž Pristavec je v ZDA v začetku prejšnjega tedna odpotoval z Najem Mekincem, tam pa ju je pričakal Tit Štante, ki se je čez lužo, kjer študira, odpravil oziroma vrnil že po januarski tekmi svetovnega pokala v švicarskem Laaxu, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Urška Pribošič je zaradi poškodbe rame, ki še ni sanirana, žal ostala doma. Upam, da bo nared do zadnje tekme svetovnega pokala, ki bo na zadnji marčevski vikend v švicarski Silvaplani," je iz ZDA sporočil Pristavec, ki je z Mekincem in Štantetom zadnje treninge pred odhodom v Aspen opravil v Park Cityju.

"Če fantoma uspeta vožnji s treningov, bomo lahko zadovoljni tudi z rezultati. Pričakujem uvrstitvi med najboljšo šestanjsterico," napoveduje Pristavec in dodaja, da je z Mekincem in druščino (B reprezentanti) tekom februarja lahko kakovostno treniral tudi na domačem Voglu, kjer so izvrstno uredili snežni park.

"Posledica izvrstnih pogojev v domačem parku in pa uspešnega poletno-jesenskega pripravljalnega obdobja je tudi premierna zmaga Ožbeja Kuharja v evropskem pokalu," je zadovoljen Pristavec, ki se po svetovnem prvenstvu in svetovnem pokalu z Mekincem vrača v Evropo, Štante pa ostaja v ZDA, kjer bo ob študiju do konca sezone tudi treniral v tamkajšnjih zimskošportnih središčih. 

Spored SP:

10.3. snežni park (slopestyle) - kvalifikacije
11.3. snežni žleb (halfpipe) - kvalifikacije
12.3. snežni park (slopestyle) - finale
13.3. snežni žleb (halfpipe) - finale
14.3. skoki prostega sloga (big air) - kvalifikacije
16.3. skoki prostega sloga (big air) - finale

Ne spreglejte