Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 12. 2022,
11.19

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Teniška zveza Slovenije Andrej Slapar

Sreda, 28. 12. 2022, 11.19

1 leto, 4 mesece

teniška zveza

Začetek novih mandatov v vrhu slovenskega tenisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Andrej Slapar | Andrej Slapar bo krenil v prvo polno leto novega štiriletnega obdobja. | Foto Teniška zveza Slovenije

Andrej Slapar bo krenil v prvo polno leto novega štiriletnega obdobja.

Foto: Teniška zveza Slovenije

Ob koncu letošnjega leta in z začetkom leta 2023 se bodo začeli oziroma nadaljevali številni mandati v organih Teniške zveze Slovenije oz. Tenis Slovenije (TS). V prvo polno leto novega štiriletnega obdobja bo krenil predsednik Andrej Slapar, je v izjavi za javnost zapisala krovna zveza, ki je podaljšala tudi pogodbi z obema selektorjema.

Slapar je bil poleti na skupščini TS izvoljen za nov štiriletni mandat, ki se je pričel 12. decembra. Kot edini kandidat je bil izvoljen soglasno, glasovali pa so predstavniki 64 klubov. Ob izvolitvi je med drugim izpostavil, da so si na zvezi v naslednjem mandatu postavili visoke cilje.

"Postavili smo si visoke cilje, ker verjamemo, da si tenis v Sloveniji zasluži še boljšo perspektivo. Izdatna pozornost in osredotočenost bo namenjena vrhunskemu tenisu, saj le na ta način lahko pričakujemo izjemne uspehe v prihodnosti. Nacionalni center in program reprezentančnih treningov je prvi korak k navedenemu cilju," je dejal Slapar.

Zadržati turnir serije WTA 250 v Portorožu

Dodal je, da bodo nadgrajevali tudi odnose s sponzorji ter poskušali zadržati turnir serije WTA 250 v Portorožu.

WTA Portorož | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na področju digitalizacije se bodo usmerili v nov informacijski sistem in jakostno lestvico WTN ter popolnoma prenovljeno spletno stran z najboljšo uporabniško izkušnjo, prenosi v živo in ostalimi prednostmi, ki jihprinaša digitalizacija, je še dodal Slapar v izjavi za javnost.

V nadzornem odboru TS zasedba ostaja enaka, in sicer predsednik Bruno Nikolič, člana pa Miha Grilec in Marko Smolčič. V upravnem odboru ostaja podpredsednik Miran Kraševec, častni predsednik Marko Umberger, člani pa Drago Završnik, Roman Veras, Luka Zalaznik, Tomaž Berločnik, Tomo Šeme, Aljaž Kos, Damjan Kralj, Gregor Stražar in Marko Por, na novo pa se je upravnemu odboru priključil Peter Skvarča.

Selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec je v letošnji sezoni Slovenijo popeljal v finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec je v letošnji sezoni Slovenijo popeljal v finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Podaljšanje pogodbe z obema selektorjema

Tenis Slovenija je ob tem podaljšala pogodbi tudi z obema selektorjema. Selektor ženske reprezentance Andrej Kraševec je v letošnji sezoni Slovenijo popeljal v finale kvalifikacij za nastop na zaključnem turnirju pokala Billie Jean King.

Slovenija bo 14. in 15. aprila doma gostila Romunijo in ima možnost, da se uvrsti med najboljše reprezentance na svetu.

Moško reprezentanco bo še naprej vodil Grega Žemlja. Ekipo nov izziv čaka že februarja, v kvalifikacijah za svetovno skupino I v Davisovem pokalu bodo gostovali v Turčiji.

Gregor Krušič
Sportal Vse večja veljava Slovenije v mednarodni zvezi
Andrej Slapar
Sportal Edini kandidat za predsednika Teniške zveze Slovenije izvoljen soglasno
Ne spreglejte