Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2020,
15.31

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

WTA ATP

Torek, 16. 6. 2020, 15.31

3 leta, 10 mesecev

WTA se vrača 3. avgusta, ATP pa teden dni pozneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Novak Đoković | Prvo mesto na jakostni lestvici ATP zaseda Novak Đoković. | Foto Gulliver/Getty Images

Prvo mesto na jakostni lestvici ATP zaseda Novak Đoković.

Foto: Gulliver/Getty Images

Potem ko so v ponedeljek ameriški mediji poročali, da se bo teniški turnir za grand slam v New Yorku odvil po začrtanem programu, torej konec avgusta in septembra, danes španska Marca piše, da se bo sezona turnirjev WTA in ATP nadaljevala 3. avgusta v Palermu in Charlestonu oziroma 10. avgusta v Washingtonu.

Rafael Nadal
Sportal Ameriški mediji: OP ZDA v tenisu po prvotnem načrtu brez gledalcev

Ženske bodo imele po premoru zaradi koronske pandemije več turnirjev kot moški. Sezona naj bi se po poročanju Marce nadaljevala na pesku, in sicer v Italiji ter ZDA. Že naslednji teden, torej 10. avgusta, bi se ženska karavana preselila v Washington in s tem začela ameriško turnejo na trdih igriščih, ki bi se končala z odprtim prvenstvom ZDA v New Yorku.

Drugi teden US Opna bi se začeli turnirji na pesku v Evropi, ki bodo služili kot priprava na grand slam v Parizu, ki je prestavljen na konec septembra. Turnirji na pesku naj bi potekali v Karlsruheju v Nemčiji, Madridu, Istanbulu, Bolu na Braču, Rimu in Strasbourgu.

Marca še dodaja, da bodo lahko v Roland Garrosu prisotni gledalci, vendar se še ne ve, koliko natančno jih bo lahko na tribunah. Sezona naj bi se končala s turnejo po Aziji in z mastersom v Shenzhenu.

Po prihodu v ZDA jim ne bo treba v karanteno

Pred US Opnom bodo imeli igralci le en pripravljalni turnir. | Foto: Reuters Pred US Opnom bodo imeli igralci le en pripravljalni turnir. Foto: Reuters Moški naj bi se po poročanju istega vira na turnirje vrnili v Washingtonu 10. avgusta, torej dobrih pet mesecev za tem, ko so bile zaradi izbruha novega koronavirusa prekinjene vse teniške dejavnosti po vsem svetu.

Igralci, ki so imeli prejšnji teden pogovor z vodilnimi pri Združenju poklicnih igralcev (ATP), so dobili informacijo, da jim ob potovanju v ZDA ne bo treba v 14-dnevno karanteno.

Pred US Opnom bodo imeli moški še en pripravljalni turnir v New Yorku, ATP pa se nagiba k ukinitvi azijske turneje ob koncu sezone. Turnirji naj bi potekali zgolj na evropskih tleh, sezona pa se bo po pisanju Marce končala z zaključnim turnirjem v Londonu od 15. do 22. novembra.

Blaž Rola
Sportal Rola zmagal, Bedene s porazom začel prvenstvo vzhodne Evrope
Ne spreglejte