Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
18. 11. 2018,
9.12

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

1

Natisni članek

London Roger Federer Aleksander Zverev

Nedelja, 18. 11. 2018, 9.12

5 let, 5 mesecev

Finalni turnir, London

Vidno pretreseni mladenič si tega od gledalcev ni zaslužil #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,22

1

Aleksander Zverev | Foto Reuters

Foto: Reuters

V soboto sta v Londonu potekala polfinalna dvoboja. V prvem dvoboju je Aleksander Zverev premagal Rogerja Federerja in v zaključku dvoboja se je zgodila nenavadna situacija, zaradi katere so morali ponavljati točko. Navijači Rogerja Federerja niso bili zadovoljni s potezo mladega Nemca in so ga po dvoboju glasno izžvižgali. Zverev je bil videti vidno pretresen.

Odkrito lahko rečemo, da je bila zmaga Aleksandra Zvereva čista kot solza. V podaljšani igri drugega, odločilnega niza, ko je Federer vodil s 4:3, je med točko pobiralcu žogic iz rok padla žogica, kar je Zverev videl in zahteval ponovitev točke. Točka se je ponovila, Zverev pa je potem dosegel še kako pomemben as. Nekaj trenutkov pozneje je Nemec podaljšano igro dobil s 7:5 in se tako veselil uvrstitve v finale, kjer bo igral proti Novaku Đokoviću.

Annabel Croft je pozvala občinstvo, da je malo bolj spoštljivo do mladega Nemca. | Foto: Reuters Annabel Croft je pozvala občinstvo, da je malo bolj spoštljivo do mladega Nemca. Foto: Reuters Federer: Nikoli nisem maral žvižganja

Med pogovorom z moderatorko na igrišču so ga londonski navijači glasno izžvižgali, saj so menili, da je na nepošten način zmagal dvoboj. Tudi Annabel Croft, ki je takrat intervjuvala Zvereva, je pozvala občinstvo, da so malo bolj spoštljivi do njega in da ni naredil ničesar narobe. Dejstvo je, da teniška pravila velevajo, če pobiralcu žogic pade žogica, se mora točka ponoviti.

"Poglejte, razumem frustracije, ampak šlo je za nesrečno okoliščino. Nikoli nisem maral žvižganja. V drugih športih to velikokrat vidimo, a pri nas je to bolj redko. In ko se to zgodi, je to zelo osebno in neposredno. Mislim, da si Aleksander tega ni zaslužil," je uvodoma na novinarski konferenci povedal Federer.

"Ni se ti treba opravičevati."

"Pri mreži se mi je opravičil in rekel sem mu: 'Kolega, utihni! Ni se ti treba opravičevati. Čestitam ti za izjemen dvoboj in turnir.' Ničesar ni naredil narobe, samo opozoril je na tisto, kar se je zgodilo. Menil je, da je to vplivalo na igro. Obstaja pravilo, če se kaj takšnega zgodi, in točka se mora ponoviti," je dodal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je tudi pobiralca žogic vprašal, ali se je to dejansko zgodilo.

"Kolega, utihni! Ni se ti treba opravičevati." | Foto: Reuters "Kolega, utihni! Ni se ti treba opravičevati." Foto: Reuters

Upa, da deček ni imel neprespane noči

"Odgovoril mi je: 'Da, spustil sem žogico.' S tega stališča je vse v redu in ni nobenih težav. Upam, da zaradi tega ne bo imel neprespane noči. Ne nazadnje ni to nič velikega. To je življenje, to je šport in vsekakor nisem jezen nanj."

Zverev: Ne bom lagal, v slačilnici sem bil precej pretresen Aleksander Zverev | Foto: Reuters Foto: Reuters

Zverev, ki je po Borisu Beckerju (1996) prvi Nemec, ki bo zaigral v finalu tega turnirja, je po dvobju priznal, da ga je vse skupaj zelo pretreslo. "Vse skupaj je bilo malo žalostno, glede na to, kako se je odzvalo občinstvo. Bilo je zelo čustveno. Ne bom lagal, v slačilnici sem bil precej pretresen. Moral sem si vzeti nekaj minut. Upam, da bodo ljudje, ki so žvižgali, morda uvideli, kaj se je dejansko zgodilo in da nisem naredil nič narobe," je na novinarski konferenci povedal Zverev.

V nedeljo je na sporedu finale, kjer se bosta ob 19. uri udarila Novak Đoković in Aleksander Zverev. Vprašanje pa je, koliko je ta dogodek vplival na šele 21-letnega teniškega igralca.

Novak Đoković
Sportal V finalu Zverev in Đoković, ki je zmlel Južnoafričana
Ne spreglejte