Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 1. 2013,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Donna Vekić Caroline Wozniacki Serena Williams Viktorija Azarenka Katarina Srebotnik

Sreda, 16. 1. 2013, 18.43

8 let

VIDEO: Serena se je ranila z loparjem, Kvitova izpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na odprtem prvenstvu Avstralije sta nalogo v 2. krogu brezhibno opravili branilka naslova Belorusinja Viktorija Azarenka in Američanka Serena Williams, ki ni čutila posledic poškodbe gležnja.

Javnost je zanimalo, kako se bo po poškodbi gležnja, ki jo je staknila med dvobojem v prvem krogu, predstavila Serena Williams. Američanka je zaigrala brezhibno in Španki Garbine Muguruza oddala le dve igri. "Gleženj me ni motil. Očitno naredi svoje adrenalin, ko stopiš na igrišče in si povsem osredotočen na dvoboj. Ponavadi po dvoboju in takšni poškodbi že čutim bolečino, tokrat pa je mnogo bolje," je bila vesela petkratna zmagovalka OP Avstralije, ki se je sredi prvega niza nesrečno z loparjem udarila v obraz. Preverite v video posnetku!

Takrat je zakrvavela in se zbala, da je ob zob. "Močno sem se udarila in sploh ne vem, kako mi je to uspelo. Mislim, da se je kaj podobnega tenisu zgodilo že vsakomur, tudi meni, a še nikoli se nisem udarila tako močno. K sreči si nisem zbila še zoba," je po dvoboju dejala mlajša od sester Williams. S suvereno zmago se je med 32 najboljših uvrstila tudi branilka naslova in prva igralka sveta Viktorija Azarenka. Za zmago nad Američanko Jamie Hampton je potrebovala le 55 minut. "Danes je bilo boljše kot v prvem krogu," se je pohvalil Belorusinja. Nekdanja številka ena Danka Caroline Wozniacki je gladko ugnala obetavno 16-letno Hrvatico Donno Vekić, sicer 111. igralko lestvice WTA. "Caro" se bo v 3. krogu pomerila z Ukrajinko Lesio Curenko.

Veteranka Date-Krummova pred novim podvigom

Napredovala je tudi japonska veteranka Kimiko Date-Krumm, ki je v dveh nizih (6:2, 7:5) odpravila Izraelko Shahar Peer in postala najstarejša igralka po Renee Richards leta 1979, ki se je prebila v 3. krog. Če bo 42-letnici uspelo še v naslednjem krogu, bo najstarejša v zgodovini, ki bi ji uspel takšen dosežek. "Ljudje mi ves čas govorijo, da sem nora, da še igram tenis. To je vedno njihov prvi odziv. A ne glede na to me vsepovsod podpirajo in navijajo zame. Tenis je v zadnjem desetletju močno napredoval, saj se več dela na moči in hitrosti. V časih Steffi Graf in Martine Navratilove je več veljala dobra tehnika. Zato mi je še toliko težje, a imam enostavno rada ta šport," je dejala Japonka.

Za presenečenje je poskrbela domačinka Laura Robson, ki je iz turnirja izločila osmo nosilko turnirja Petro Kvitovo. Potem ko je Čehinja dobila prvi niz brez večjih težav, se je zgodil preobrat. Laura, ki je trenutno na 53. mestu WTA lestvice, je drugi niz dobil z izidom 6:3, v zadnjem nizu pa sta tekmici igrali podaljšano igro. Večjo fizično pripravljenost je pokazala prav 19-letnica, ki je podaljšano igro dobila z 11:9.

Katarina Srebotnik je v prvem nastopu z Nadjo Petrovo v Melbournu brez težav preskočila avstralsko oviro. Zmagovalki nedavnega turnirja v Sydneyju se bosta v 2. krogu pomerili s hrvaško-madžarsko dvojico Jurak-Marosi.

Rezultati v živo:

Ne spreglejte