Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Andy Murray Roger Federer Rafael Nadal

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 13.49

8 let

VIDEO: Huligan, nagec in žgečljivo peresce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Usodno peresce, veveriček Ciril, nagci na igrišču ... vse to lahko zmoti igralce med teniškimi dvoboji in včasih zgolj sprosti napeto ozračje, včasih pa tudi vpliva na potek srečanja.

Andy Murray in peresce Na letošnjem odprtem prvenstvu Avstralije je v podaljšani igri drugega niza olimpijskega prvaka zmotilo majceno belo peresce, ki je pred njim zaplavalo na tla. Murray je zahteval, da ga odstranijo, serviral in naredil dvojno napako ter izgubil niz in nato v nadaljevanju dvoboj. ''Mislil sem, da je dobra ideja, da ga umaknejo ..., mogoče pa le ni bila,'' je priznal po porazu proti poznejšemu prvaku Novaku Đokoviću.

Huligan na Roland Garrosu Dolgo, dolgo je Roger Federer ob peščenem kralju Rafaelu Nadalu zaman poskušal osvojiti odprto prvenstvo Francije, leta 2009 pa mu je le uspelo. Še pred tem se je moral v dvoboju proti Švedu Robinu Soderlingu vseeno soočiti s španskim duhom, saj se je nekemu moškemu, oblečenemu v rdeče in z zastavo nogometnega kluba Barcelona, uspelo prebiti na igrišče, kjer je najprej zaplesal pred Federerjem, nato pa ga je hotel še oviti v zastavo in mu natakniti klobuk. Veliki Švicar se ni dal motiti in je osvojil turnir ter se s 14 grand slami izenačil z dotedanjim rekorderjem Petom Samprasom.

Pretep v New Yorku V tretjem krogu odprtega prvenstva ZDA 2010 je Novaka Đokovića nenadoma zmotil prepir v zgornjih vrstah arene Arthurja Asha. Opozoril je na incident, tri sodelujoče v škandalu pa so odstranili s turnirja.

Smrt malega vrabca ''Upam, da ni bilo nalašč,'' je komentiral Andy Murray nesrečen dogodek, ko je njegov brat Jamie s servisom ugonobil nizko letečega vrabčka. To se sicer v Avstraliji ni zgodilo prvič, že leta 2002 je v moških dvojicah Francoz Michael Llodra prav tako s forhendom zapečatil usodo nesrečnega ptiča, vsi štirje igralci pa so takrat izrazili dolžno spoštovanje do poginule živali.

Nagec na osrednjem igrišču Najbolj nepozaben del wimbledonskega finala 1996 med Richardom Krajicekom in Malivaijem Washingtonom je bil pravzaprav trenutek pred odigrano točko, ko so kamere med tekom po sveti travi ujele razgaljeno 23-letno Melisso Johnson, oblečeno le v predpasnik.

Podobno srečo je imela v Wimbledonu tudi Ana Kurnikova med igro dvojic. Med menjavo je namreč na igrišče pritekel domiselen nagec, ki je imel na prsih napis, sposojen iz reklamne kampanje Kurnikove za športne nedrčke – ''Skačejo naj samo žogice''.

Miška v hiši Leta 1998 je v Wimbledonu med dvobojem Jevgenija Kafelnikova in Marka Philippoussisa na igriše pritekla majhna miška, ki se ji je uspelo izogniti servisu slednjega, sicer bi verjetno končala podobno kot Jamiejev vrabec.

Streljanje na odprtem prvenstu ZDA (1977) Sodnik je moral prepričati Johna McEnroeja in njegovega nasprotnika, da sta ostala na igrišču, potem ko so iz razburjene množice prišli vzkliki, da je bil nekdo ustreljen. Pozneje se je izkazalo, da je nekega gledalca v stegno zadela zablodela krogla z ulic Queensa, ki je nekako končala na teniškem štadionu.

Veveriček Ciril Na lanskem odprtem prvenstvu ZDA so dvoboj med Julienom Bennetaujem in Oliverjem Rochusom neštetokrat prekinili zaradi veverička, ki so ga kmalu poimenovali Ciril, saj je postal stalen gost na igrišču. Bennetau ga je poskusil nekajkrat prestrašiti s kotaljenjem teniških žogic, Ciril pa se je po nekaj merjenjih moči ob glasnem aplavzu občinstva le umaknil.

Ne spreglejte