Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
12. 9. 2022,
14.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Natisni članek

Jelena Ribakina Emma Raducanu Kaja Juvan Tamara Zidanšek

Ponedeljek, 12. 9. 2022, 14.40

2 leti

WTA Zavarovalnica Sava Portorož

Zidanškova ceni, da ji tudi v najtežjih trenutkih stojijo ob strani #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
Tenis, Portorož | Andreja Klepač in Tamara Zidanšek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Andreja Klepač in Tamara Zidanšek

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Ta teden bo Portorož teniško obarvan, potem ko je na sporedu WTA Zavarovalnica Sava Portorož. Teniški navdušenci bodo prišli na svoj račun, saj je v Portorož prišlo nekaj izjemnih tekmovalk. Med drugim bosta igrali tudi naši najboljši igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

Tamara Zidanšek
Sportal V Portorožu uspešen dan za Zidanškovo in Emmo Raducanu

Lahko bi rekli, da je letos v Portorožu ena od najmočnejših zasedb v zgodovini tega turnirja. Med igralkami prednjačita Britanka Emma Raducanu, lanska zmagovalka OP ZDA, in Jelena Ribakina, letošnja zmagovalka Wimbledona. Poleg njiju pa bo nastopila še cela vrsta izjemnih igralk.

Letos bo na turnirju igrala tudi Jasmine Paolini (sredina), lanska zmagovalka Portoroža. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Letos bo na turnirju igrala tudi Jasmine Paolini (sredina), lanska zmagovalka Portoroža. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Glavno orožje med posameznicami bosta Zidanškova in Juvanova

V močni konkurenci bosta vidno vlogo imeli tudi naši Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Prva se je lani prebila do četrtfinala, Juvanova pa je lani turnir končala v polfinalu. Med dvojicami bo slovenske barve branila izkušena Andreja Klepač, ki spada v sam vrh igralk med dvojicami.  V zadnjem času najboljša slovenska igralka v tej kategoriji bo za turnir moči združila z Nemko Lauro Siegemund.

Kaja Juvan bo v prvem krogu igrala proti Francozinji Alize Cornet, trenutno 35. igralki sveta. Tamara Zidanšek pa bo igrala proti kvalifikantki Anastaziji Zaharovi iz Rusije. Obe bosta igrali v torek.

Veseli se močne konkurence

Tamara Zidanšek pred začetkom turnirja težko pove, kaj lahko pričakuje od letošnjega turnirja, saj se zaveda, da potrebuje tudi nekaj sreče za dober rezultat. Kljub temu meni, da je dobro pripravljena. Dala bo vse od sebe, poskušala bo tudi poleteti na krilih domačih navijačev. Z močno igralsko zasedbo se ne obremenjuje in vesela je, da je letos v Portorožu tako močna konkurenca.

"Igralke niso prav nič drugačne kot na prejšnjem turnirju. Veselim se, da je močna konkurenca, kar je dobro tudi za promocijo. Torej, da ljudje vidijo, da je tenis v Sloveniji priljubljen. S prihodom takšnih igralk ljudje lahko vidijo, da je slovenski tenis v svetu priljubljen. To je samo dobro za nas," je razlagala trenutno 91. igralka sveta.

Tamara Zidanšek | Foto: Reuters Foto: Reuters Ima ljudi, ki ji vseskozi stojijo ob strani

Tamara v letošnji sezoni ni nizala takšnih rezultatov kot lani, ko se je na OP Francije prebila do polfinala. Štiriindvajsetletnica se je na zadnjih štirih turnirjih morala posloviti že v prvem krogu. "Tenis je tenis in življenje je življenje. Zadnje leto ni bilo idealno, ampak moram povedati, da sem bila vseskozi obkrožena z ljudmi, ki mi stojijo ob strani. Sploh zdaj, v najtežjih trenutkih. Del ekipe je odpadel, ampak življenje gre naprej. Okrog sebe imam ljudi, ki me spremljajo vsak dan, dihajo z menoj, in to je najpomembnejše. Še zdaleč ni konec sezone in iz tega bom poskušala izvleči najbolje. Bomo videli, kako bo," pove Zidanškova, ki z lanskim uspehom na OP Francije postala večja tarča preostalih tekmovalk. Ji je zaradi tega kaj težje?

"Če se postavim v njihov položaj. Torej, da bi jaz igrala proti igalki, ki je ravnokar odigrala polfinale OP Francije, in potem proti njej zmagam, bi mi veliko pomenilo. Po moje mnenju so bile bolj zagrizene," je še povedala igralka iz Slovenskih Konjic. A takrat, ko je doma, več časa preživi na slovenski obali, kjer se počuti domače.

Jelena Ribakina | Foto: Boštjan Boh Foto: Boštjan Boh Zmagovalka Wimbledona se dobro počuti v Portorožu

Prvo ime turnirja je Jelena Ribakina, letošnja zmagovalka Wimbledona, ki priznava, da se še vedno rada spominja te zmage. V Sloveniji je prvič in pravi, da se v Portorožu zelo dobro počuti in uživa v tem okolju.

"Res je lepo in zelo mirno je tukaj," je uvodoma povedala Kazahstanka, ki je po svoje povezana s Slovenijo. Pri treningih ji namreč pomaga naš nekdanji slovenski igralec Tom Kočevar Dešman.

Trenutno 25. igralka sveta je priznala, da se ji je življenje po zmagi v Wimbledonu precej spremenilo. "Bilo je veliko obveznosti in bilo je noro obdobje. Ko sem se vrnila v Kazahstan, me je veliko ljudi prepoznalo. Veliko se je spremenilo in morala sem se prilagoditi temu položaju."

Iga Swiatek OP ZDA
Sportal Poljakinja najboljša na svetu, Afričanka skočila na drugo mesto
Kaja Juvan
Sportal Kaja Juvan in Tamara Zidanšek dobili tekmici v Portorožu
Ne spreglejte