Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
19. 1. 2019,
18.20

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Natisni članek

Roger Federer OP Avstralije

Sobota, 19. 1. 2019, 18.20

5 let, 3 mesece

OP Avstralije

Tudi za Federerja velja red, zaustavil ga je varnostnik #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,70

Očitno na OP Avstralije velja red za vse. Tudi za Rogerja Federerja, 20-kratnega zmagovalca turnirjev za grand slam, ki ga v nedeljo čaka dvoboj četrtega kroga.

Kaj pomeni Roger Federer v tenisu, ni treba posebej razlagati. A kot kaže, je bilo varnostniku v Melbournu prav malo mar, kdo je Federer. Švicar je želel priti v slačilnice, a ker pri sebi ni imel akreditacije, ga je varnostnik zaustavil in zahteval akreditacijo.

Baselčan je moral tako počakati svojo spremljevalno ekipo, ta je imela njegovo akreditacijo. Kot je razvidno z zgornjega posnetka, je varnostnik pozneje le uvidel, da gre za enega od najboljših teniški igralcev vseh časov. Seveda je 37-letni Švicar pozneje brez težav prišel v prostore.

Tudi Nadal je imel pred časom podobno izkušnjo

Podobno se je pred leti zgodilo tudi Rafaelu Nadalu na turnirju v Parizu, ko ga varnostnik prav ni želel spustiti na igrišče. Ko mu je Španec razložil, da je Rafael Nadal, ga je pozneje le spustil na igrišče.

Roger Federer  bo v nedeljo igral proti Grku Stefanosu Cicipasu. | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer bo v nedeljo igral proti Grku Stefanosu Cicipasu. Foto: Gulliver/Getty Images V nedeljo Federerja čaka mladi Grk

Federer, ki je na OP Avstralije zmagal že dvakrat zaporedoma in brani lansko lovoriko, se je do zdaj na igrišču dobro odrezal, saj v prvih treh krogih ni oddal niti enega niza. Resen preizkus ga čaka v nedeljo, ko ga čaka Stefanos Cicipas. Gre za igralca nove generacije in velja za enega od večjih talentov v teniški karavani.

Za Federerja in Cicipasa je to drugi medsebojni dvoboj. Prvič sta igrala letos v Hopmanovem pokalu, kjer se je moral 37-letni Federer močno potruditi, da je premagal šele 20-letnega Grka. Oba niza sta se končala šele po dveh podaljšanih igrah. Kako bo v nedeljo?

Novak Đoković
Sportal Večerna drama v Melbournu Francozu, preobrat Hrvata, Đoković 18-letniku zavezal kravato
Ne spreglejte