Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
27. 12. 2018,
10.21

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59

Natisni članek

Andre Agassi

Četrtek, 27. 12. 2018, 10.21

5 let, 3 mesece

"Tudi Federer se bo enkrat zbudil s trdim hrbtom"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,59
Andre Agassi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Andre Agassi, nekdanji trener Novaka Đokovića, je pred kratkim povedal, da je imel pri sodelovanju s Srbom velikokrat občutek, da ima njuno sodelovanje nasprotni učinek od želenega. Spregovoril je tudi o Rogerju Federerju.

Agassi se je ekipi Novaka Đokovića pridružil lani, potem ko je ta pred tem dolga leta sodeloval z isto ekipo. Đoković in Američan sta kmalu po tem ugotovila, da njuno sodelovanje ne bo obrodilo sadov, zato je Novak kmalu za tem v ekipo znova povabil Marjana Vajdo in preostale člane ekipe. Kmalu za tem so se izboljšali tudi rezultati.

 

Andre Agassi, Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Ni bilo medsebojnega sodelovanja

Agassi je poudaril, da v tistem obdobju ni bilo trenerja, ki bi lahko Đokovića vrnil v igro, da bi ta znova dosegal vrhunske rezultate.

"Novak mi je bil hvaležen za nasvete, ki sem mu jih dal, ampak ni verjel v tisto, kar sem mu govoril, in glede tega nisem mogel nič storiti. In ko začutite, da nekomu bolj škodite kot koristite, je bolje, da odnehate. Ni bilo medsebojnega sodelovanja in strinjala sva se, da v določenih stvareh nimava enakih pogledov. Vseskozi je govoril, da potrebuje več časa, da si opomore, ampak bilo je vse huje. Takrat sem se vprašal, kaj sploh delam tam," je pred kratkim za Blick povedal Agassi.

Agassi bo pomagal Bolgaru

Američan bo, kot kaže, v prihodnje sodeloval z Grigorjem Dimitrovom. Bolgara naj bi spremljal na OP Avstralije. "Agassi je bil neverjeten in je moj velik podpornik," je za Brisbane Courier Mail povedal Dimitrov. Zdaj še ni jasno, kako tesno bosta sodelovala v prihodnji sezoni.

Grigor Dimitrov
Sportal Dimitrov in Agassi z roko v roki

Roger Federer | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Roger Federer
Sportal Kaj se je Rogerja Federerja zares dotaknilo?

Kako dolgo bo še igral Federer?

Agassi se je med drugim dotaknil tudi legendarnega Rogerja Federerja, ki pri svojih 37 letih še vedno kroji vrh svetovnega tenisa. Poudarja, da to ne bo trajalo večno. "Tudi on se bo enkrat zbudil s trdim hrbtom. Sam sem igral do 36. leta, ampak telo ni zmoglo več. Telo mi je govorilo, naj se ustavim, in bil sem že utrujen. Andy Murray je še vedno mlad in si lahko še vedno opomore po poškodbi kolka. Tenis je lahko zelo brutalen šport. Seveda ne toliko, kot so športi, kjer je več stikov," je še povedal nekdanji teniški as in osemkratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Ne spreglejte