Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2018,
20.46

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Dalila Jakupovič Polona Hercog teniški globus

Sobota, 6. 1. 2018, 20.46

6 let, 3 mesece

Teniški globus, 6. januar

Federer je dokazal, da je v odlični formi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Polona Hercog | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki in Nemka Julia Görges, ki je v četrtfinalu izločila Slovenko Polono Hercog, sta finalistki 226.000 dolarjev vrednega turnirja WTA v Aucklandu. Na Novi Zelandiji so vse četrtfinalne in polfinalna dvoboja zaradi dežja odigrali danes, za naslov pa se bosta v nedeljo pomerili prva in druga nosilka.

Druga nosilka Görgesova je danes najprej v četrtfinalu dvakrat s po 6:4 premagala Hercogovo, nato pa je bila v polfinalu gladko s 6:1 in 6:4 boljša še od Su-Wei Hsieh iz Tajpeja.

Več dela je imela prva nosilka Wozniackijeva, ki je v četrtfinalu proti 19-letni Američanki Sofiji Kenin zaostajala za niz, a nato vseeno slavila s 4:6, 6:2 in 6:4, nato pa je v polfinalu dvakrat s po 6:4 premagala še eno Američanko, Sachio Vickery.

"Povsem sem izčrpana," je dejala 27-letna Wozniackijeva, potem ko je skupaj na igrišču preživela skoraj pet ur: "To je zame težak start v sezono; najprej sem odigrala tri nize, nato pa še dva. Nisem več stara 17 let, takšen dan me utrudi."

Nedeljski finale bo deseti medsebojni obračun Wozniackijeve in Görgesove; Nemka za zdaj vodi s 5:4.

Andreja Klepač | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Klepačeva brez zmage v finalu Brisbana

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač skupaj z Mario Jose Martinez ni uspela osvojiti turnirja v Brisbanu. V finalu turnirja dvojic sta slovensko-španski par s 7:5 in 6:2 premagali Nizozemki Kiki Bertens in Demi Schuurs. Bolj izenačen je bil prvi niz, v katerem sta Nizozemki s tremi zaporednimi osvojenimi igrami povedli s 5:3, toda tekmici sta izenačili, nato pa spet izgubili svoj servis in se znašli v zaostanku. V drugem nizu je bilo negotovo do izida 3:2, nato pa sta Nizozemki dobili tri zaporedne igre.Slovenka tako ostaja pri petih osvojenih turnirjih.

Jakupovičeva uspešna v dvojicah

Slovenska teniška igralka Dalila Jakupovič je ob začetku sezone med dvojicami osvojila naslov na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v avstralskem Playfordu. Med posameznicami je kot peta nosilka končala nastope v drugem krogu, v dvojicah pa je z 22-letno Rusinjo Irino Kromačevo, s katero sta bili prvi nosilki, osvojila končno zmago.

Dalila Jakupovič je med dvojicami osvojila naslov na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v avstralskem Playfordu.  | Foto: STA , Dalila Jakupovič je med dvojicami osvojila naslov na 25.000 dolarjev vrednem turnirju ITF v avstralskem Playfordu. Foto: STA ,

Šestindvajsetletna Jakupovičeva, ki je 174. igralka na lestvici WTA, je na svojem prvem turnirju sezone slabše nastopila med posameznicami, kjer je klonila v osmini finala, med dvojicami pa se je odkupila z zmago.

V finalu je slovensko-ruska naveza po podaljšani igri z 2:6, 7:5 in 10:5 premagala japonsko dvojico Junri Namigata - Erika Sema.

Roger Federer | Foto: Reuters Foto: Reuters Švicarji zmagovalci Hopmanovega pokala

Švica je v finalu teniškega Hopmanovega pokala, neuradnega svetovnega prvenstva mešanih dvojic, v Perthu premagala Nemčijo z 2:1. Posamični zmagi sta dosegla nekdanja prva igralca sveta Roger Federer in Angelique Kerber, po izenačenem izidu pa je odločala igra dvojic, v kateri sta slavila Federer in Belinda Benčič.

Federer je dobil vse štiri posamične dvoboje na letošnjem tekmovanju in dokazal, da je v dobri formi pred odprtim prvenstvom Avstralije, kjer bo branil naslov in bi v primeru uspeha osvojil dvajseti turnir za grand slam v karieri.

Svitolina zmagovalka v Brisbanu

Ljubljana, 6. januarja - Ukrajinska teniška igralka Jelina Svitolina, šesta igralka s svetovne lestvice, je osvojila turnir WTA v Brisbanu z nagradnim skladom 890.000 dolarjev. V finalu je za svoj deseti naslov v karieri s 6:2 in 6:1 premagala Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič, 88. igralko na lestvici WTA.

Harrison in Kyrgios za naslov v Brisbanu

Avstralec Nick Kyrgios, 21. igralec z lestvice ATP, je v današnjem polfinalu teniškega turnirja ATP v Brisbanu s 3:6, 6:1 in 6:4 izločil tretjega igralca sveta in branilca naslova Bolgara Grigorja Dimitrova. Domačin se bo za naslov pomeril z Američanom Ryanom Harrisonom, 47. igralcem sveta, ki je v polfinalu premagal Avstralca Alexa de Minaura.

Dvaindvajsetletni Kyrgios, ki lani ni osvojil nobenega turnirja, bo skušal spet priti do zmage, svoje prve po Tokiu oktobra 2016. Če mu bo uspelo, bo prišel do četrtega naslova v karieri.

Harrison, ki je v polfinalu s precej truda s 4:6, 7:6 (5) in 6:4 premagal 18-letnega Avstralca De Minaura, 208. igralca na svetovni lestvici, ki je na turnirju nastopil s posebnim povabilom prirediteljev, bo pri 25 letih lovil svoj drugi turnirski naslov.

Simona Halep | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Simona Halep v Shenzhenu do 16. turnirske zmage

Romunka Simona Halep je na teniškem turnirju v kitajskem v Shenzhenu v finalu s 6:1, 2:6 in 6:0 premagala šesto nosilko Čehinjo Katerino Siniakovo. S tem je prva s svetovne lestvice WTA prišla do 16. turnirske zmage. Šestindvajsetletna Romunka je šestindvajsetič igrala v finalu turnirjev WTA.

Enaindvajsetletna Siniakova, 47. igralka sveta, si je lani na turnirju v Shenzhenu na Kitajskem priigrala prvo turnirsko zmago WTA v karieri, ko je v zaključnem dvoboju ugnala Američanko Alison Riske.

Simonu turnir v Indiji

Francoski teniški igralec Gilles Simon je zmagovalec turnirja ATP v indijskem mestu Pune. Simon je za svoj 13. posamični naslov v karieri v finalu s 7:6 (4) in 6:2 premagal drugega nosilca, Južnoafričana Kevina Andersona.

Triintridesetletni Simon v zadnjih treh sezonah ni osvojil turnirja, nazadnje je bil uspešen v Marseillu februarja 2015. Lansko sezono je imel slabo, saj je s 25. mesta nazadoval na 89.

Monfilsu OP Katarja

Francoz Gael Monfils je zmagovalec odprtega teniškega prvenstva Katarja. V finalu je gladko s 6:2 in 6:3 ugnal Rusa Andreja Rubljova in se v četrtem poskusu prvič vpisal na seznam zmagovalcev v Dohi. Letos je Francoz zaradi poškodbe na turnirju zaigral s tako imenovanim posebnim povabilom. Obenem je Monfils dosegel sedmo turnirsko zmago v karieri.

Enaintridesetletni Francoz, ki je zaradi poškodbe kolena počival štiri mesece, je Rubljovu v četrti igri obeh nizov odvzel servis, kar je bilo po uri igre dovolj za prvo slavje v letu 2018.

Auckland, WTA (226.000 USD)

- polfinale:
Caroline Wozniacki (Dan, 1) : Sachia Vickery (ZDA) 6:4, 6:4;
Julia Görges (Nem, 2) :  Su-Wei Hsieh (Tpe) 6:1, 6:4.

četrtfinale:
Julia Görges (Nem, 2) : Polona Hercog (SLO) 6:4, 6:4;
Caroline Wozniacki (Dan, 1) : Sofia Kenin (ZDA) 4:6, 6:2, 6:4;
Sachia Vickery (ZDA) : Agnieszka Radwanska (Pol, 4) 6:2, 6:2;
Su-Wei Hsieh (Tpe) : Barbora Štrycova (Češ/3) 0:6, 6:2, 6:2;

 

Brisbane, ATP (500.000 USD):
polfinale:
Ryan Harrison (ZFA) : Alex De Minaur (Avs) 4:6, 7:6 (5), 6:4;

Brisbane, WTA (890.000 USD):
finale:
Jelina Svitolina (Ukr, 3) : Aliaksandra Sasnovič (Blr) 6:2, 6.1.

finale dvojic:
Kiki Bertens/Demi Schuurs (Niz) - Andreja Klepač/Maria Jose Martinez (Slo/Špa/4) 7:5, 6:2

 

Shenzen, WTA

finale:
Simona Halep (Rom, 1) : Katerina Siniakova Češ, 6) 6:1, 2:6, 6:0.

 

Hopmanov pokal, finale,:
ŠVICA - NEMČIJA 2:1
Roger Federer (Švi) : Alexander Zverev (Nem) 6:7 (4), 6:0, 6:2;
Belinda Benčič (Švi) : Angelique Kerber (Nem) 4:6, 1:6;
Benčič/Federer (Švi) : Kerber/Zverev (Nem) 4:3 (3), 4:2.
        

 

Pune, ATP
finale:

Gilles Simon (Fra) : Kevin Anderson (JAR/2) 7:6 (4), 6:2.

 

Katar, ATP
finale:
Gael Monfils (Fra) : Andrej Rubljov (Rus) 6:2, 6:3;
Ne spreglejte