Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2018,
21.22

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85

Natisni članek

Aljaž Bedene teniški globus Marija Šarapova Novak Đoković Rafael Nadal

Četrtek, 17. 5. 2018, 21.22

5 let, 11 mesecev

Teniški globus, 17. maj

Slovo Bedeneta, sprehod Nadala in Đokovića, uspešna tudi Šarapova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,85
Aljaž Bedene | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v osmini finala turnirja ATP masters v Rimu po treh nizih izgubil proti Pablu Carrenu-Busti. Španec je zmagal s 6:4, 6:7 (3) in 6:2. V četrtfinale sta se brez težav uvrstila Rafael Nadal in Novak Đoković.

To je bil peti medsebojni dvoboj 11. in 65. igralca sveta, pred tem je kar tri dobil Slovenec, nazadnje letos na turnirju v Riu, kjer sta se prav tako kot v Rimu merila na peščenem igrišču.

Prvi niz je bil izenačen, Španec je Aljažu Bedenetu vzel dve igri na njegov servis, Bedene le eno. V drugem nizu je Busta povedel s 5:0, toda Slovenec se ni dal. Vrnil mu je z isto mero in izenačil na 5:5, v deseti igri je ubranil dve zaključni žogi. Toda v 11. igri je Busto le zaustavil tekmečev nalet, povedel s 6:5, a s tem ni preprečil "tie breaka".

V njem je bilo izenačeno do izida 3:2, nato pa je 11. igralec sveta storil tri zaporedne napake, 28-letni Ljubljančan pa je z mojstrsko skrajšan žogico izkoristil svojo prvo priložnost za izenačenje 1:1.

S tem naj bi si priboril psihološko prednost, toda Buste izgubljen niz ni potrl. Že v prvi igri tretjega niza je Bedenetu, ki je sicer dosegel 15 asov in naredil le eno dvojno napako - tekmec le dva asa in dve dvojni napaki, vendar je imel boljši odstotek prvega servisa, vzel začetni udarec, nato to ponovil še enkrat in dvoboj zanesljivo pripeljal do konca.

Fabio Fognini bo imel znova veliko podporo domačih navijačev. | Foto: Reuters Fabio Fognini bo imel znova veliko podporo domačih navijačev. Foto: Reuters

Aljaž Bedene
Sportal Bedene stopil prek Južnoafričana, ki je predal dvoboj, italijanski navijači ponoreli #video

Zaradi Fogninija so spet noreli italijanski navijači

Na teniških igriščih je bilo najglasneje, ko je igral ljubljenec italijanskega občinstva Fabio Fognini. Ta je v sredo na napetem dvoboju izločil Dominica Thiema, v osmini finala pa je brez večjih težav premagal Nemec Peter Gojowczyk , 53. igralec sveta. Dvoboj se je končal z izidom 6:4 in 6:4.

Svoje delo je v osmini finala opravil tudi Rafael Nadal.  Španec, ki se je tokrat udaril z mladim Kanadčanom Denisom Shapovalovom, mu ni nudil večjega odpora. 19-letni Shapovalov je moral prvemu nosilcu turnirja priznati premoč, potem ko ga je ta premagal z izidom 6:4 in 6:1. Nadala v četrtfinalu čaka že prej omenjeni Fognini. Na tribunah se v petek obeta pravo nogometno vzdušje.

Večerni termin je bil rezerviran za Novaka Đokovića. Srb se je tokrat odrezal in v dveh nizih premagal Španca Alberta Ramosa Vinolasa, ki ga je premagal še šestič.

Marija Šarapova
Sportal Šarapovi so rekli, da ga ne bo povabila na zmenek

Kako daleč lahko pride Šarapova? Marija Šarapova se je uvrstila v četrtfinale. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marija Šarapova se je uvrstila v četrtfinale. Foto: Guliverimage/Getty Images

Za četrtfinalne vstopnice se borijo tudi dekleta. Prva nosilka Simona Halep se je brez boja uvrstila med osem najboljših, saj je Madison Keys odpovedala dvoboj.

Kot kaže, svojo formo dviguje Marija Šarapova, saj je bila boljša tudi od Avstralka Darie Gavrilove. V četrtfinalu se bo pomerila z Latvijko Jeleno Ostapenko.

ATP:

WTA:

Ne spreglejte