Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 6. 2023,
13.49

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Maks Tekavec WTT Teniška zveza Slovenije

Torek, 13. 6. 2023, 13.49

10 mesecev, 3 tedne

Teniška zveza turnirje WTT ocenjuje kot zadetek v polno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
WTT Krško 2022 | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenska teniška zveza bo v letošnji sezoni organizirala 14 profesionalnih turnirjev serije WTT. Kot so sporočili iz Tenis Slovenije, s tem sledijo strategiji, močno usmerjeni v profesionalni tenis. Denarni sklad vseh turnirjev je 375.000 dolarjev oziroma 347.033 evrov.

Goran Ivanišević
Sportal Trener Đokovića razkril, kaj se je dogajalo za zaprtimi vrati

Slovenska zveza pri zasledovanju ciljev število profesionalnih turnirjev veča iz leta v leto. Leta 2021 jih je priredila tri, lani 11, letos pa jih bo 14. "Turnirji so zelo pomembni za slovenske igralce, ki se prebijajo v svet profesionalnega tenisa, saj z igranjem doma dobijo priložnost za osvojitev točk na lestvicah ATP in WTA, ob tem pa lahko tudi privarčujejo, saj vemo, kako veliki stroški so povezani z nastopanjem na turnirjih v tujini," so zapisali pri krovni slovenski zvezi.

Pri tem veliko pozornost namenjajo tekmovalnemu tenisu, samo v mladinske reprezentance investirajo 180.000 evrov, so dodali.

"Naša strategija je, da pomagamo najboljšim mladim igralcem predvsem na prehodu iz mladinskega v članski tenis ter jim tako omogočimo optimalen razvoj. Zelo sem zadovoljen z nastopi naših tekmovalk na turnirjih serije WTT, ki se počasi končuje. Res je lepo videti, kako se serija turnirjev seli iz mesta v mesto in kako s projektom podpiramo naše igralce, teniške klube, ob tem pa podpiramo tudi razvoj lokalnega športa in gospodarstva," je menil Maks Tekavec iz slovenske teniške zveze.

Tea Starc, direktorica marketinga in PR pri teniški zvezi, ter Maks Tekavec.  | Foto: Vid Ponikvar Tea Starc, direktorica marketinga in PR pri teniški zvezi, ter Maks Tekavec. Foto: Vid Ponikvar

Ob porastu števila turnirjev je rast vidna tudi na drugih področjih. Če je bilo leta 2018 pri Olimpijskem komiteju Slovenije registriranih 708 športnikov, jih je pet let pozneje že 880. Višje pa je tudi število Slovencev na lestvicah ATP in WTA. Leta 2018 jih je bilo 20, leta 2020 devet več, letos pa jih je 40.

Novak Đoković
Sportal Kakšna je njegova prihodnost po zgodovinskem uspehu?
Ne spreglejte