Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 8. 2015,
13.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Katarina Srebotnik Serena Williams

Ponedeljek, 31. 8. 2015, 13.15

8 let, 5 mesecev

Srebotnikova s polovičnim izkupičkom, napredovali tudi sestri Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Katarina Srebotnik se je na OP ZDA v konkurenci ženskih dvojic prebila v 3. krog, medtem ko je med mešanimi dvojicami izpadla. V posamični konkurenci brez presenečenj.

Prva igralka sveta Serena Williams nadaljuje svoj pohod proti letošnji četrti lovoriki za grand slam. Po prvih dveh dvobojih, kjer se ni posebej namučila, je izgubila svoj prvi niz. Rojakinja Bethanie Mattek-Sands jo je namreč presenetila in uvodni niz dobila s 6:3, a se je Serena zbrala, drugega dobila s 7:5, v tretjem pa nasprotnici ni prepustila nobene igre več. Igralki sta se srečali tretjič, vse tri dvoboje pa je dobila 33-letna Williamsova.

V tretji krog se je uvrstila tudi krvnica naše Polone Hercog Eugenie Bouchard. Kanadčanka se po neuspešni sezoni počasi vrača na stara pota, lani pa se je na tem turnirju prebila do četrtega kroga. Z 2:1 v nizih je izločila Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Dvakrat je nastopila tudi Katarina Srebotnik. V drugem krogu ženskih dvojic je s Francozinjo Caroline Garcio kot peta nosilka turnirja po dveh nizih premagala Belgijko Kirsten Flipkens in Britanko Lauri Robson.

"Super sem zadovoljna z današnjo zmago v ženskih dvojicah. Res sva odigrali na zelo visoki ravni. Sploh sem zadovoljna s svojo igro tako, da je gladek rezultat s 6:2 in 6:3 vsekakor pomagal, da ni neke drame in stresa, kar je vedno prisotno na WTA turnirjih, kjer se pač drugače štejejo točke. Tukaj se igrajo normalne igre, kar vsekakor pomaga in se tudi pozna, da tiste tekme, kjer sva boljši, dobiva bolj gladko," je po zmagi povedala Srebotnikova.

Uvrstitev v osmino finala ženskih dvojic za Srebotnikovo še zdaleč ni najboljši dosežek na OP ZDA, saj je bila leta 2006 finalistka, leta 2008 pa se je prebila v osmino finala med posameznicami. Kljub temu pa je bila zmage zelo vesela in ima dober občutek za naprej. "Tri tekme sem doslej odigrala res na visoki ravni in forma je vsekakor prisotna. Upam, da jo bova zadržali čim dlje in nama uspe priti čim dlje. Čim dlje," je dejala.

Srebotnikova je igrala tudi v mešanih parih prvega kroga, a je skupaj z Britancem Dominicom Inglotom proti sedmima nosilcema Američanki Raquel Kops Jones in Južnoafričanu Ravenu Klaasenu izgubila.

Ne spreglejte