Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
10.16

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Novak Đoković

Sreda, 2. 11. 2022, 10.16

1 leto, 3 mesece

Novak Đoković in uvrstitev na zaključni turnir

Spravila se je na Đokovića in razjezila njegove navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Novak Đoković | Novak Đoković trenutno igra na turnirju serije masters v Parizu, kjer se je v torek brez težav uvrstil v tretji krog. | Foto Reuters

Novak Đoković trenutno igra na turnirju serije masters v Parizu, kjer se je v torek brez težav uvrstil v tretji krog.

Foto: Reuters

Monica Puig, nekdanja teniška olimpijska prvakinja, se je na družbenih omrežjih spraševala, zakaj ima Novak Đoković pravico nastopiti na zaključnem turnirju v Torinu. S tem je razjezila kar nekaj njegovih navijačev.

Že Cameron Norrie, britanski teniški igralec, se je čudil, zakaj je Novak Đoković dobil pravico igrati na zaključnem turnirju v Torinu, kamor se uvrsti osem najboljših igralcev te sezone. "Novak se je očitno kvalificiral z zmago v Wimbledonu, kar mi je sicer malo čudno. Ne vem, ali je to pravilo veljalo že prej, ampak se mi ne zdi pravično. Tudi zaradi Nicka Kyrgiosa, ki je izgubil v finalu in dobil nič," se je spraševal Norrie.

Puig_IG | Foto: Instagram Foto: Instagram

"Malo sem zmedena"

Za tem je na družbenih omrežjih udarila še Monica Puig. Nekdaj 27. igralka sveta in olimpijska prvakinja se je spraševala, kako se je lahko srbski teniški zvezdnik samo z zmago v Wimbledonu uvrstil na zaključni turnir, medtem ko se Elena Rybakina, prav tako zmagovalka Wimbledona, ni uvrstila na zaključni turnir v ženskem delu (WTA).

"Malo sem zmedena zaradi teniških novic, ki sem jih danes prebrala. Đoković se je kvalificiral na finalni turnir ATP v Torinu, ker je zmagal v Wimbledonu (čeprav točke letos tam niso štele), Elena Rybakina pa se ni uvrstila na finalni turnir WTA, zato ker ji niso dodeli točk za zmago v Wimbledonu."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monica Puig (@monicaace93)

Novak Đoković si je vstopnico med drugim prislužil z zmago v Wimbledonu. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković si je vstopnico med drugim prislužil z zmago v Wimbledonu. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pravilo velja že dolga leta

Zaradi tega zapisa je nekaterim navijačem zavrela kri. Teniški igralki iz Portorika so pozneje razložili, da pravilo, ki naj bi veljalo že več kot 20 let v združenju ATP, pravi, da se na zaključni turnir lahko uvrsti zmagovalec kateregakoli turnirja za grand slam in da ima enega izmed 20 najboljših rezultatov na lestvici ATP.

Novak Đoković je trenutno med deseterico najboljših (7. mesto), čeprav ni dobil dva tisoč točk za zmago v Wimbledonu. Ob tem pa spomnimo, da zaradi protikoronskih ukrepov ni igral na dveh turnirjih za grand slam (OP Avstralije in OP ZDA) in štirih turnirjih serije masters. Zaradi tega je 35-letni teniški igralec izgubil kar deset tisoč potencialnih točk, saj je bil na vseh teh turnirjih favorit za zmago.

Monica Puig je zablestela na OI v Rio de Janeiru, ko je zmagala. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Monica Puig je zablestela na OI v Rio de Janeiru, ko je zmagala. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Zdaj razume, zakaj je tako

Monica Puig je pozneje le priznala, da je prehitro sklepala in da se je motila. "Dopolnitev! Dobila sem obrazložitev pravila za kvalifikacijo in razumem položaj. Vseeno mi je še vedno žal zaradi nje (Elene Rybakine, op. p.), saj je v Wimbledonu bilo zelo uspešna. Vseeno je turnir še vedno močan in komaj čakam, da vidim, katera bo lovoriko odnesla domov," je še napisala Monica, igralka, ki trenutno na svetovni lestvici zaseda 1.073. mesto.

Novak Đoković
Sportal Neverjetna gesta Đokovića v parku #video
Novak Đoković Rim 2022
Sportal Đoković spregovoril o maskah, ki so padle
Ne spreglejte