Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 10. 2024,
11.12

Osveženo pred

3 ure, 24 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

Tenis Slovenija slovenska teniška reprezentanca Davisov pokal

Četrtek, 10. 10. 2024, 11.12

3 ure, 24 minut

Davisov pokal

Slovenski teniški igralci pred domačimi navijači proti Indoneziji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Slovenija Estonija Davisov pokal Mark Lajal | Sebastian Dominko | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Sebastian Dominko

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenska moška reprezentanca v tenisu se je poleti v Črni gori vrnila v svetovno skupino II Davisovega pokala. Žreb je določil, da bo kvalifikacije svetovne skupine II doma igrala z Indonezijo. Dvoboj bo na sporedu konec januarja oziroma na začetku februarja prihodnje leto, so sporočili iz Tenisa Slovenije.

Slovenija je letos najprej, prav v tem delu tekmovanja, tesno izgubila proti Kitajski. V zelo izenačenem dvoboju so Kitajci po prvem dnevu vodili z 2:0, Slovenci pa so vztrajali.

Najprej je odmevno zmago dosegla dvojica Matic Križnik/Sebastian Dominko. Dominku je nato uspel pravi športni čudež, saj je premagal Zhizhena Zhanga, ki je trenutno na 41. mestu lestvice ATP.

Matic Križnik | Foto: Vid Ponikvar Matic Križnik Foto: Vid Ponikvar

Matic Križnik je odločilni dvoboj izgubil in Slovenija je izpadla v nižji rang tekmovanja. Slovenija si je nato poleti na turnirju v Ulcinju v Črni gori prigarala vrnitev v svetovno skupino II.

Slovenija je najprej izgubila proti Severni Makedoniji, nato pa je premagala Črno goro in Moldavijo. V tem delu tekmovanja nastopa 26 reprezentanc, Slovenija pa z Indonezijo še ni igrala.

V Davisovem pokalu so se znova odločili za spremembe, ki bodo začele veljati leta 2025. Prihodnje letos se bodo zmagovalci sedmih dvobojev, ki bodo doma ali v gosteh, na novembrskem zaključnem turnirju pridružili reprezentanci gostiteljici.

Letošnji finalni turnir bo od 19. do 24. novembra potekal v Malagi v Španiji. Četrtfinalni pari so Italija - Argentina, ZDA - Avstralija, Nemčija - Kanada in Nizozemska - Španija.

Preberite še:

Brazilija Davisov pokal
Sportal Davisov pokal se vrača k svojim koreninam
Ne spreglejte