Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
31. 8. 2021,
12.07

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74

Natisni članek

OP ZDA

Torek, 31. 8. 2021, 12.07

2 leti, 7 mesecev

Jezen in razočaran Andy Murray

Slaba volja: "Nikoli v življenju si nisem vzel toliko časa za stranišče" #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,74
Andy Murray | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Andy Murray, nekdaj prvi teniški igralec sveta, ni mogel skriti razočaranja nad svojim nasprotnikom. Stefanos Cicipas, njegov nasprotnik v prvem krogu OP ZDA, si je vzel izjemno dolg odmor za odhod na stranišče. Škota je takšna poteza razjezila, kar je pozneje dodatno pojasnjeval na novinarski konferenci.

S stranišča se je vrnil šele po desetih minutah

Andy Murray in Stefanos Cicipas sta v noči na torek prikazala pravi teniški triler. Ta se je zavlekel v pet nizov, a pri Grku tudi tokrat ni šlo brez domnevne "umazane taktike", saj si je v petem nizu vzel izjemno dolg premor za odhod na stranišče. "To je jeb... šala, vsak jeb… teden," je bruhalo iz Murrayja, ko je po porazu pospravljal svojo teniško torbo.

Tudi razprava po teniškem maratonu, ta je trajal štiri ure in 49 minut, ni potekala o kakovosti tenisa ali o Murrayjevi vrnitvi po operaciji kolka. Ne, namesto tega so govorili o premoru Grka v petem nizu. Cicipas se je s stranišča na igrišče vrnil šele po desetih minutah, Murray pa je bil ves ta čas vidno razburjen. "Nikoli v življenju si nisem vzel toliko časa za stranišče," je 34-letni teniški igralec razlagal sodniku Gerryju Armstrongu, ki je sedel ob igrišču.

Andy Murray je bil zaradi poteze Grka precej jezen. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Andy Murray je bil zaradi poteze Grka precej jezen. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ne spoštuje ga več: "Razočaran sem, ker je to vplivalo na izid dvoboja"

Trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam po tekmi ni mogel skrivati razočaranja, prav tako ne na novinarski konferenci. Andy je dejal, da se je že pred dvobojem z ekipo pogovarjal o tem, da bo Cicipas naredil nekaj takšnega, če kaj ne bo šlo po njegovih načrtih.

Na tribunah je bila tudi žena Andyja Murrayja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Na tribunah je bila tudi žena Andyja Murrayja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Težava je v tem, da to fizično vpliva na nas. Ko igrate tako brutalen dvoboj in ga prekinete za sedem ali osem minut, se ohladite. Lahko se do neke mere psihološko pripravite, ampak dejstvo je, da tako dolge prekinitve med dvobojem na nas fizično vplivajo."

"Razočaran sem, ker je to vplivalo na izid dvoboja. Ne rečem, da bi zmagal, gotovo pa je vplivalo na tisto, kar se je dogajalo po premorih. Zelo ga cenim. Mislim, da je izjemen igralec in da odlično igra, ampak zaradi teh stvari sem izgubil spoštovanje do njega."

Kljub vsemu je treba povedati, da Stefanos Cicipas ni kršil nobenega pravila, tako da mu je glede tega težko kaj očitati. Murray je ob tem dejal, da takšne stvari niso dobre za televizijo, za šport in gledalce. Tudi njemu se zdi škoda, da se namesto o vrhunskem tenisu govori o predolgih premorih za stranišče. "To nima smisla, mislim, da to ni prav," je še dejal Murray.

Dejstvo je, da Stefanos Cicipas ni kršil nobenih pravil. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Dejstvo je, da Stefanos Cicipas ni kršil nobenih pravil. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Cicipas: To pravzaprav ni moja stvar

Tej temi se ni mogel izogniti niti Stefanos Cicipas, ki je dejal, da bi moral Murray, če mu ima kaj povedati, govoriti z njim. Tako bi lahko razumel, kaj ga je zmotilo.

"Mislim, da nisem kršil nobenih pravil in da sem igral po pravilih. Ne vem, kako se počuti moj nasprotnik, ko igram na tekmi. To pravzaprav ni moja stvar. Dokler igram po pravilih ATP, je vse v redu. Nič nimam proti njemu, prav nič," je povedal 23-letni grški igralec.

Trdi, da nikoli v karieri ni storil česa takšnega

Nekaj podobnega se je zgodilo prejšnji teden v polfinalu turnirja v Cincinnatiju. Takrat je Cicipas igral proti Aleksandru Zverevu. Nemec mu je takrat očital, da si med dvobojem dopisuje z očetom, kar je Cicipas na novinarski konferenci odločno zanikal.

"Nikoli v karieri nisem naredil česa takšnega. Ne vem, kakšno domišljijo potrebuješ, da prideš do česa takšnega. Tega sploh ne jemljem resno, saj se mi zdi naravnost smešno, da nekdo razmišlja o tem," je še povedal tretji igralec sveta.

Stefanos Cicipas
Sportal Že v uvodnem krogu smo videli teniški triler
Ne spreglejte