Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
1. 9. 2016,
12.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

tenis OP ZDA Rafael Nadal

Četrtek, 1. 9. 2016, 12.00

6 let, 6 mesecev

Še Rafael Nadal je pokleknil pri izzivu #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Rafael Nadal

Teniški igralec Rafael Nadal je v drugem krogu OP ZDA brez težav premagal Italijana Andreasa Seppija in se prebil v tretji krog. Španec je po dvoboju spregovoril o prevelikem hrupu in novi strehi, organizatorji turnirja pa so mu postavili poseben izziv.

Rafael Nadal, najboljši španski teniški igralec, je tretji dan OP ZDA doživel na poseben način. On in njegov nasprotnik Andreas Seppi sta bila prva igralca, ki sta na turnirju zaigrala pod zaprto streho na osrednjem igrišču Arthur Ashe. "Super je, da sem postal prvi igralec, ki je igral pod zaprto streho na turnirju. Res sem vesel," je uvodoma na novinarski konferenci povedal Španec.

Razlike ni čutil

Ko so ga vprašali, ali je morda kakšna razlika v igranju pod zaprto in odprto streho, je odgovoril: "Ni velike razlike. Tudi če je streha odprta, se ne čuti vetra, tako da ni večje razlike. In streha je tako visoko, da sploh ne čutiš, da je zaprta, kajne? To so moji občutki, danes nisem čutil razlike. Igrišče je zares neverjetno."

Sprejel je poseben izziv, a ...

Po dvoboju je Majorčan sprejel poseben izziv napovedovalca. Ta ga je namreč vprašal, ali je mogoče žogico udariti skozi streho osrednjega igrišča. Ta je od tal oddaljena nekaj več kot 64 metrov. Rafa je sprejel izziv in v spodnjem videu si lahko pogledate, ali mu je uspelo.

Tudi njega je hrup na stadionu presenetil

Garbine Muguruza in nekaj preostalih igralcev se je pritoževalo nad prevelikim hrupom med igro. Na OP ZDA je namreč znano, da so gledalci bolj glasni, zdaj pa se jih sliši še bolj. "Da, to me je presenetilo. Bilo je bolj hrupno kot ponavadi. Bilo je malo čudno. Na trenutke je bilo med točkami preveč glasno. Vedno imam rad energijo in hrup tukajšnjega občinstva. Fantastično je. Čutim, da so zelo blizu, kar mi daje veliko energije. Je pa res, da je bilo tokrat nekoliko bolj hrupno kot ponavadi," je dejal Nadal.

Še bo moral izboljšati igro

Štirinajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je po dvoboju z Italijanom povedal, da se ne igrišču počuti vedno bolje. V drugem krogu je igral bolj agresivno in čuti, da napreduje v svoji igri. V tretjem krogu ga čaka ruski igralec Andrej Kuznecov, ki ga Španec zelo spoštuje.

Rafael Nadal meni, da bo moral še izboljšati svojo igro. | Foto: Rafael Nadal meni, da bo moral še izboljšati svojo igro.

"V naslednjem krogu me čaka zelo težek nasprotnik. Zelo dobro ga poznam. Mislim, da sem z njim igral na začetku letošnje sezone v Dohi. Gre za agresivnega igralca, ki veliko udarja z osnovne črte in je zelo nevaren. Moral bom izboljšati igro, udarci bodo morali biti daljši in višji, menjavati bom moral hitrost in ritem ter čim večkrat točko doseči s forhendom," je še povedal 30-letni teniški igralec. Priznava, da ne razmišlja o finalu, ampak igra z dneva v dan.

Ne spreglejte