Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 8. 2013,
9.32

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 11. 8. 2013, 9.32

8 let, 5 mesecev

Rola klonil v finalu, Žemlja na zadnji stopnici kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izgubil v finalu na turnirju challenger v Riu de Janeiru z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev.

Rolo, ki na lestvici ATP zaseda 255. mesto, je v obračunu za naslov s 6:3 in 6:4 premagal Argentinec Agustin Velotti. Rola je kot finalist dobil 48 točk za novo lestvico ATP, kjer bo znova izboljšal svoj položaj. Iz Brazilije se sredozemski prvak iz Mersina vrača še s čekom v višini 4.240 ameriških dolarjev.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je prek kvalifikacij uvrstila v glavni del turnirja WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2.369.000 ameriških dolarjev. Mariborčanka, ki v ZDA nastopa s posebnim povabilom organizatorja, je v 2. krogu kvalifikacij s 7:6 (3) in 6:0 premagala Španko Lourdes Dominguez Lino. Prva ovira Hercogove, 100. igralke sveta, je bila Španka Silvia Soler-Espinosa, Slovenka pa jo je premagala s 3:6, 6:2 in 7:6 (11). Hercogova se je z Dominguez Linovo izenačila po številu dobljenih dvobojev, Španka je namreč Slovenko premagala pred dvema letoma na turnirju v Acapulcu.

Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja ne bo nastopil v glavnem delu mastersa ATP v Cincinnatiju z nagradnim skladom 3,079 milijona dolarjev. Šestega nosilca kvalifikacij je na zadnji stopnički izločil Francoz Edouard Roger-Vasselin, ki je zmagal s 6:3 in 7:6 (7). Žemlja je ameriško turnejo na trdi podlagi začel z dvema porazoma v prvih krogih turnirjev v Washingtonu in Montrealu, tokrat pa je moral igrati kvalifikacije. V soboto mu je uspelo premagati domačina Denisa Kudlo s 3:6, 6:2 in 6:4, 70. igralec sveta iz Francije pa je bil previsoka ovira za Žirovničana. Slovenija v moški konkurenci v Cinncinatiju ne bo imela predstavnika, ponoči je Aljaža Bedeneta, ki je prav tako igral v kvalifikacijah, izločil Rus Dmitrij Tursunov. Polona Hercog bo danes v drugem krogu kvalifikacij igrala proti Španki Lourdes Dominguez-Lino.

Za naslov zmagovalke teniškega turnirja serije WTA v kanadskem Torontu se bosta v finalu pomerili Romunka Sorana Cirstea in prva nosilka Američanka Serena Williams. Cirstea je v prvem polfinalu ugnala lansko finalistko, četrto nosilko, Kitajko Na Li, Williamsova pa je bila boljša od tretje nosilke Poljakinje Agnieszke Radwanske.

Williamsova bo v Torontu, na turnirju z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev, naskakovala svojo drugo zmago. Večkratna zmagovalka turnirjev za grand slam je v Torontu osvojila lovoriki v letih 2001 in 2011. Cirstea je eno izmed presenečenj Toronta. 23-letna igralka, ki zaseda 27. mesto na svetovni lestvici, se je uvrstila v svoj komaj tretji finale na velikih turnirjih. Doslej pa je vpisala le eno turnirsko zmago na turnirjih serije WTA leta 2008 v Taškentu.

Ne spreglejte