Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rafael Nadal Novak Đokovič Roger Federer

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.50

8 let

Rafael Nadal je v Basel pripeljal tudi svoje dekle

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Rafael Nadal bo ta teden igral na turnirju v Baslu. Španec na ta turnir nima prav lepih spominov, saj je imel lani zdravstvene težave.

Rafael Nadal, ki se bo v prvem krogu pomeril z Lukašem Rosolom, je spregovoril o težkih trenutkih v svoji športni karieri in še o marsičem zanimivem.

Za spremembo je letos v Basel prišel brez poškodb, potem ko je imel lani velike težave s slepičem. Pozneje je moral iti celo na operacijo. "Bilo je zelo čudno. Zdaj se fizično v redu počutim in to mi dopušča, da lahko treniram, kolikor hočem. V petek in soboto sem treniral tri ure na dan. Zelo sem motiviran," je uvodoma povedal Nadal, ki je tokrat v Basel pripeljal tudi svoje dekle Mario Francisco Perello.

Po turnirju v Šanghaju je odpotoval domov, kjer si je vzel tri dni odmora. Prosti čas pa je izkoristil tudi za igranje golfa. "V torek sem začel trenirati, v četrtek pa sem že prispel v Basel. Z dekletom sva šla na sladoled in si ogledala središče mesta," je povedal Španec, ki letos nima najboljše sezone, a zaradi tega ni razmišljal o spremembah. "Nikoli nisem razmišljal o športni upokojitvi in nisem želel delati s psihologom. Okoli sebe imam ekipo ter družino in mislim, da lahko sami rešimo težave."

Letos ga je najbolj presenetil Wawrinka

Ko so ga vprašali, kaj ga je v letošnji sezoni najbolj presenetilo, je brez pomislekov odgovoril, da finalni dvoboj na OP Francije, ko je Stan Wawrinka presenetljivo premagal superiornega Novaka Đokovića. "Finale na Roland Garrosu je bilo veliko presenečenje. Stan je odigral odličen dvoboj proti Novaku. Nisem presenečen, da je Wawrinka zmagal v Parizu. Gre za zelo dobrega igralca, ki ga je težko premagati. Zelo dobro udarja žogico in ima odlične udarce z osnovne črte. Ko igra svoj najboljši tenis, je zmeraj eden izmed kandidatov, da osvoji pomemben turnir. V Melbournu je izgubil v polfinalu, v Parizu je zmagal, v Wimbledonu je dosegel četrtfinale, na OP ZDA pa je prišel do polfinala. To so zelo dobri rezultati."

Majorčan je leta 2014 na OP Avstralije proti Wawrinki izgubil v velikem finalu. Takrat je imel Rafa velike težave z bolečinami v hrbtu. "To je bil eden od mojih najtežjih porazov v karieri, zato ker je bil zelo pomemben finale in bil sem poškodovan. Nisem bil konkurenčen. To so bile moje najtežje ure na igrišču v moji karieri."

Pohvalil tako Đokovića kot tudi Federerja

Veliko pohvalnih besed je našel tako za Novaka Đokovića kot tudi za Rogerja Federerja. Predvsem Srb je imel letos izredno sezono. "Vedno je nekaj posebnega, če osvojiš toliko turnirjev, kot jih je on. To je zelo težko doseči in lahko mu samo čestitam za te rezultate. Zaslužil si je to, saj je njegova raven igre neverjetna," je o prvem igralcu sveta povedal 14-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

In kaj je povedal za zimzelenega Federerja? "Nisem presenečen, da lahko pri 34 letih igra tako vrhunski tenis. Ima izjemen talent in ima za seboj izjemno sezono. Zmeraj se boril za zmago na turnirju za grand slam. To je zelo dobro za tenis in za njega. Ne vem, če bo še kdaj osvojil veliki slam, vendar je vsekakor sposoben tega."

Ne spreglejte