Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2017,
15.10

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Rafael Nadal Roger Federer

Torek, 14. 11. 2017, 15.10

6 let, 5 mesecev

Rafael Nadal bi se lahko kaj naučil od Federerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Rafael Nadal | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ponedeljek je na teniškem turnirju v Londonu prišlo še do ene predčasne odpovedi. Na zaključnem masters turnirju se je umaknil Rafael Nadal, ki je tako še eden v vrsti najboljših, ki je moral predčasno končati sezono.

Rafael Nadal je že pred časom predal dvoboj na turnirju serije masters v Parizu. Pred turnirjem v Londonu se je veliko ugibalo, ali bo Španec sploh stopil na igrišče, glede na to, da so iz tabora Španca prihajale različne informacije. Rafa je na koncu vseeno zaigral v prvem dvoboju, izgubil in nato napovedal umik s turnirja. Razlog? Poškodba kolena, s katero je imel težave že na turnirju v Parizu.

Prvi nasprotnik Nadala je bil David Goffin, ki je dvoboj dobil z izidom 7:6 (5), 6:7 (4), 6:4. Zdaj je že jasno, da ima Roger Federer, ki ga v torek v večernem dvoboju čaka Aleksander Zverev, veliko bolj odprto pot do zmage na tem prestižnem turnirju.

Rafalel Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters Prevladala je bolečina

"Čutil sem obveznost do turnirja, do mesta in do sebe. Poskušal sem vse. Naredil sem vse, da bi lahko igral, vendar trenutno res nisem zmožen tega. Že med dvobojem sem se boril, ampak sem vedel, da obstaja velika možnost, da je to moj zadnji dvoboj v letošnji sezoni."

Rafa je po dvoboju še povedal, da ni imel izbire. "Sploh ni šlo za mojo odločitev, ampak je bolečina prevelika. Nimam dovolj moči, da bi lahko sploh igral. Poskusil sem vse in če vam iskreno povem, je bil pravi čudež, da je bil na koncu tako tesen izid."

Federerja v Parizu verjetno ne bomo videli več

Nekdanji vrhunski teniški igralec Greg Rusedski je prepričan, da bi se moral Nadal bolj zgledovati po Rogerju Federerju, ki zelo premišljeno izbira turnirje. Švicar se je namreč za letos odločil, da je izpustil peščeno sezono in pred dnevi je namignil, da bo verjetno tako naredil tudi v prihodnje. To pomeni, da ga bom še težko kdaj videli na OP Francije.

"Verjetno se sprašujete, če se je Nadal pravilno odločil. Stari ste 31 let, bi želeli tako tvegati? V karieri ste dosegli praktično vse, razen tega turnirja, potem pa vidite, kako se muči na igrišču. Pri tem se zna Federer bolje odločiti," je za Sky Sports povedal Rusedski.

Rafalel Nadal | Foto: Reuters Foto: Reuters

Očitno bo treba nekaj spremeniti

Poškodba Nadala je verjetno še en dokaz, da bo treba v prihodnje nekaj spremeniti v tenisu. Dejstvo je, da je ritem turnirjev prenaporen in da je vse več igralcev poškodovanih. Nadal je še eden v vrsti poškodovanih. Pred njim so sezono predčasno končali Novak Đoković, Andy Murray, Tomaš Berdych, Stan Wawrinka, Rafael Nadal …

Ne spreglejte