Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
18. 8. 2014,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Roger Federer

Ponedeljek, 18. 8. 2014, 9.42

8 let

Pred enim letom so ga že vsi odpisali

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V preteklosti je bilo veliko namigovanj, da bi se moral Roger Federer počasi posloviti od vrhunskega tenisa. V Cincinnatiju je dokazal, da ni razloga za to.

Kljub svojim 33-letom se Švicar še vedno lahko kosa z "mladci", ki prekipevajo od energije. Ne samo, da jim je enakovreden, v zadnjem času po igri z njim igrišče več ali manj zapuščajo sklonjenih glav. Takšen scenarij smo lahko videli tudi na turnirju serije masters v Cincinnatiju, ko je zmagal na svojem 80. turnirju serije ATP. Tokrat je v finalu po treh nizih premagal leto mlajšega igralca Davida Ferrerja.

Federer je v zadnjih desetih letih postal najstarejši igralec, ki mu je uspelo zmagati na turnirju serije masters. Ta je bil njegova že 22. zmaga na turnirjih serije masters, ki mu je vlila še dodatni optimizem za prihajajoče turnirje. "Po zmagi sem postal veliko bolj samozavesten. Zdaj lahko dejansko počivam. Bolje kot da bi moral izpopolnjevati določene stvari. To je dobro tudi za mojo glavo. Zavedam se, da je moja igra na zelo visoki ravni, in zdaj moram samo obdržati formo," je po zmagi povedal 17-kratni zmagovalec na turnirjih za grand slam.

Baselčan je v zadnjih dveh tednih dosegel finale v Torontu in zmago v Cincinnatiju. Glede na to, da Novak Đoković ni v najboljši formi in da se Rafael Nadal ubada s poškodbo zapestja, bi bil lahko eden glavnih favoritov za zmago na zadnjem grand slamu sezone OP ZDA.

Bil sem blizu

Poraženec dvoboja David Ferrer ostaja pri eni zmagi turnirja serije masters. Kljub porazu je Španec zadovoljen s svojim izkupičkom. "Bil je boljši, vendar sem bil tudi jaz blizu zmagi. Sicer pa sem zadovoljen s svojimi igrami v zadnjih dveh tednih. V Torontu sem dosegel četrtfinale, tukaj pa sem se prebil do polfinala," je po dvoboju povedal Ferrer, ki bo verjetno še nekaj časa sanjal Federerja. Na zadnjih dveh turnirjih ga je izločil prav on.

Ne spreglejte