Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2013,
18.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Polona Hercog

Nedelja, 20. 10. 2013, 18.21

8 let

Polona Hercog: Igranje v kvalifikacijah je lahko zelo stresno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljša slovenska teniška igralka med posameznicami, Polona Hercog, je zaključila letošnjo sezono z nastopom v Luxembourgu.

V Luxembourgu je nastopila v igri dvojic skupaj z Liso Raymond, s katero sta se na turnirju prišli do polfinala, a sta tam dvoboj predali. Naša igralka naj bi tudi v prihodnje sodelovala z izkušeno Američanko. Hercogova, ki trenutno na lestvici WTA zaseda 69. mesto, je imela kar precej burno sezono, saj so jo velik del sezone pestile poškodbe. "Kljub poškodbi zapestja, ki me je letos oddaljila od tenisa za skoraj pol leta, lahko ob zaključku sezone vseeno rečem, da je bila uspešna. Poškodba, ki ni bila ravno nedolžna, je sanirana, precej uspešno pa sem odigrala tudi drugi del sezone. Seveda so bili cilji pred sezono višji, vendar se v zadnje pol leta kaj več ni dalo storiti," je uvodoma povedala štajerska teniška igralka, ki je zaradi poškodbe izgubila kar nekaj mest na lestvici WTA, saj je bila na njej uvrščena že na 35. mesto.

Zaradi zgoščenega urnika ji je proti koncu sezone nagajal še hrbet

"Zaradi neigranja v prvem delu sem izgubila veliko točk in posledično položaj na lestvici. Zato sem morala v drugem delu odigrati res veliko število turnirjev, tako zaradi stopnjevanja forme in lovljenja tekmovalnega ritma kot seveda tudi zaradi nabiranja točk. Igranje skoraj vsakega turnirja v kvalifikacijah je lahko zelo stresno in nič manj težko kot igranje v glavnem delu turnirja. Tako zgoščen urnik tekmovanj in številna potovanja (ameriška in azijska turneja sta trajali neprekinjeno več kot dva meseca) je najslabše prenesel moj hrbet. Zadnja dva tedna sem čutila že precej močne bolečine in konec sezone po tej strani pride še kako prav. Pregledi, ki sem jih opravila, niso pokazali nič resnega, je pa obvezen počitek," pove 22-letna Hercogova, ki je v letošnji sezoni na turnirjih med posameznicami zabeležila 31 zmag in 15 porazov.

Sledi počitek in iskanje novega trenerja

Kako naprej? Vemo, da je Polona sredi avgusta presenetila z novico, da je prekinila sodelovanje s švedskim trenerjem. V tem času je sodelovala z nekdanjim slovenskim igralcem, zdaj trenerjem Andrejem Kraševcem. "Zdaj si bom vzela kakšen teden ali dva prosto, nato pa bom počasi že začenjala priprave na naslednjo sezono, ki jo pričakujem zelo optimistično. Z ekipo, s katero delam, sem zelo zadovoljna in edini, ki nas je vmes sicer sporazumno zapustil, je bil Mattias Arvidsson. Potekajo že številni pogovori, kdo naj bi zapolnil njegovo mesto, vendar dokončne odločitve še ni. Lahko pa že zdaj povem, da bova z Liso Raymond naslednje leto nastopali kot stalna dvojica, tako da me poleg nastopov v posamezni konkurenci čakajo tudi številni nastopi v igri dvojic. Cilji, ki jih ima Lisa, niso nikoli majhni in z veseljem sem sprejela ta izziv," je še za konec povedala Hercogova, ki je z nagradami na letošnjih turnirjih zaslužila dobrih 210 tisoč ameriških dolarjev, kar znaša dobrih 153 tisoč evrov.

Ne spreglejte