Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
30. 8. 2021,
13.30

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

3

Natisni članek

OP ZDA Naomi Osaka

Ponedeljek, 30. 8. 2021, 13.30

2 leti, 7 mesecev

Naomi Osaka pred OP ZDA

Pokesala se je: "To se ne bo več zgodilo"

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

3

Naomi Osaka, ena najuspešnejših teniških igralk, je v zadnjem času s svojimi dejanji dvigovala precej prahu. Danes 23-letnica priznava, da je delala tudi napake in da jih v prihodnosti ne bo več.

Naomi Osaka, štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, že nekaj časa navdušuje na teniških igriščih. A Japonka je maja v teniški svet prinesla precej nemira, potem ko se je zaradi psihičnih težav umaknila z OP Francije. Za ta korak se je odločila, ko je dejala, da se na pariškem turnirju ne bo pogovarjala z mediji. Zaradi tega je bila najprej kaznovana, nato pa so ji celo zagrozili, da jo bodo izključili z največjih tekmovanj − turnirjev za grand slam.

Naomi Osaka | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V Cincinnatiju je imela še eno slabo izkušnjo z mediji

Osaka je po tem posledično odpovedala še nastop v Wimbledonu. Prvič je zaigrala na domačih olimpijskih igrah v Tokiu, kjer je prižgala olimpijski ogenj. Tam je doživela razočaranje, ko je izpadla v tretjem krogu. Prvič je na turnirju serije WTA igrala v Cincinnatiju, kjer je doživela še eno bridko izkušnjo z mediji. Tam se je namreč spet zlomila in zajokala.

Naomi Osaka | Foto: Reuters Foto: Reuters Veliko se je naučila

Zaigrala bo tudi na OP ZDA, kjer bo branila lansko zmago. V uvodnem nastopu pred sedmo silo je priznala, da je veliko stvari naredila narobe. A sama pravi, da je človek trenutka.

"Tako kot čutim, bom to povedala ali naredila. Ni nujno, da je to nekaj slabega. Veliko stvari sem se naučila delati bolje. Mislim, da se to ne bo več ponovilo in da bi morala malo bolj premisliti, saj nisem vedela, da bo to postala tako velika stvar."

Pred OP ZDA se počuti samozavestno. | Foto: AP / Guliverimage Pred OP ZDA se počuti samozavestno. Foto: AP / Guliverimage

Upa, da se bo na koncu izšlo

Osaka, ki je turnir v Cincinnatiju končala v osmini finala, je vseeno zadovoljna s svojo igro. Zaveda se, da ni igrala veliko dvobojev in da se že dolgo časa ni prebila do četrtfinala. "Pravzaprav sem zelo zadovoljna s svojo igro. Mislim, da sem v Cincinnatiju igrala zelo dobra dvoboja. Nasprotnica, proti kateri sem izgubila, je igrala zelo dobro. Pred tem z njo še nisem igrala in o njej nisem ničesar vedela."

"Trenutno se počutim samozavestno. Seveda ne bom rekla, da bom izjemna. Upam, da se bo na koncu izšlo," je še povedala trenutno tretja igralka sveta.

Olga Šaripova
Sportal Olimpijski prvak pod hudimi obtožbami: Nisem je zlorabil
Blaž Rola
Sportal Blaž Rola obstal na zadnji kvalifikacijski stopnici pred OP ZDA
Ne spreglejte