Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 11. 2019,
7.24

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98

Natisni članek

Roger Federer Aleksander Zverev Rafael Nadal

Nedelja, 24. 11. 2019, 7.24

4 leta, 5 mesecev

Padel je svetovni rekord, Federer ne bo pozabil tega večera #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,98
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Roger Federer in Aleksander Zverev sta v Mehiki igrala ekshibicijski dvoboj, ki se bo zapisal v zgodovino. Na tem dvoboju se je zbralo največje število gledalcev v zgodovini tenisa. A koliko časa bo še zdržal ta svetovni rekord?

Zbralo se je več kot 40 tisoč gledalcev

Večina najboljših teniških igralcev je te dni igrala na Davisovem pokalu v Madridu, a tam nismo mogli videti Rogerja Federerja. Ta ni najbolj navdušen nad novim formatom najbolj tradicionalnega ekipnega tekmovanja in Švici se ni uspelo uvrstiti na finalni turnir v Madrid.

Če so se v Madridu spopadali s praznimi tribunami, sta v soboto v Mehiki nov teniški mejnik dosegla Roger Federer in Aleksander Zverev. Švicar in Nemec sta igrala pred najštevilčnejšo množico gledalcev v zgodovini tenisa. Po pisanju ESPN se je na stadionu v Mehiki zbralo natanko 42.517 gledalcev, kar je nov svetovni rekord. Dvoboj je na koncu po treh nizih dobil Federer (6:3, 4:6, 2:6).

Padel je devet let star rekord

S tem je padel devet let star rekord, ki sta ga držali Kimc Clijsters in Serena Williams. Dekleti sta leta 2010 v Belgiji igrali pred 35.681 gledalci.

Roger Federer in Aleksander Zverev sta bila navdušena nad največjim teniškim dogodkom do zdaj. | Foto: Reuters Roger Federer in Aleksander Zverev sta bila navdušena nad največjim teniškim dogodkom do zdaj. Foto: Reuters

Federer že pred dvobojem priznal, da je nervozen

Roger Federer, eden najboljših igralcev vseh časov, se je že pred dvobojem zavedal, da se bo zgodilo nekaj velikega. "Gledalcem bi rad povedal, da bo to velik trenutek za vse nas, za vse teniške igralce. Biti del česa takšnega, to se ne zgodi vsak dan. Upam, da bodo gledalci glasni in navdušeni, ko me bodo videli kot profesionalca," je pred dvobojem dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, ki je v Mehiki nazadnje igral kot mladinec.

Roger Federer in Rafael Nadal. Bosta kmalu postavila nov rekord? | Foto: Gulliver/Getty Images Roger Federer in Rafael Nadal. Bosta kmalu postavila nov rekord? Foto: Gulliver/Getty Images Kmalu bi lahko že padel nov rekord

Roger je že namignil, da bi lahko s svojim velikim rivalom, Rafaelom Nadalom, kmalu postavil nov rekord. Federer in Rafa bosta februarja prihodnje leto igrala ekshibicijski dvoboj v Južni Afriki. Igrala bosta na Cape Town Stadiumu, ki prejme 55 tisoč gledalcev. Prav tako bodo igrali dvojice. Federer bo imel za partnerja ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa, Rafa pa bo imel ob sebi južnoafriškega komika Trevorja Noaha.

 

Roger Federer
Sportal Vse bližje so dnevi, ko se bodo morali umakniti
Ne spreglejte