Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 6. 2023,
20.45

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Iga Swiatek Ons Jabeur Roland Garros tenis Grand Slam OP Francije

Ponedeljek, 5. 6. 2023, 20.45

10 mesecev, 3 tedne

OP Francije (WTA), 9. dan

Prvič po 55 letih v četrtfinalu grand slama Brazilka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
OP Francije Beatriz Haddad Maia | Beatriz Haddad Maia je prva Brazilka v četrtfinalu OP Francije po 55 letih. | Foto Reuters

Beatriz Haddad Maia je prva Brazilka v četrtfinalu OP Francije po 55 letih.

Foto: Reuters

Znane so vse četrtfinalistke OP Francije, kot zadnja se je med osem najboljših na igriščih Rolanda Garrosa uvrstila prva nosilka Iga Swiatek. Po pol ure igre je vodila s 5:1, nakar je njena tekmica Lesia Curenko dvoboj predala. Po dobri uri igre pa je s 6:3 in 6:1 Ons Jabeur premagala Bernardo Pero. V četrtfinale sta v ponedeljek popoldne napredovali tudi Beatriz Haddad Maia, ki je postala prva Brazilka v četrtfinalu grand slamov po 55 letih, in Coco Gauff.

Casper Ruud OP Francije
Sportal Ruud in Rune trpela, Etcheverry do uspeha kariere

Beatriz Haddad Maia | Foto: Reuters Beatriz Haddad Maia Foto: Reuters Beatriz Haddad Maia je ujela zaostanek niza in 0:3 ter postala prva brazilska teniška igralka v četrtfinalu turnirja za grand slam po 55 letih. Sedemindvajsetletna Brazilka je premagala Španko Saro Sorribes Tormo s 6:7, 6:3 in 7:5. Dvoboj je trajal tri ure in 51 minut, kar je tretji najdaljši dvoboj v zgodovini ženskega turnirja na Rolandu Garrosu. Rekord držita Francozinji Virginie Buisson in Noelle van Lottum, ki sta 1995 igrali še 16 minut dlje.

"Sanjam. Od prvega dne, ko sem začela igrati tenis, sem sama, pa moja družina, vsi v moji ekipi sanjali o tem trenutku. Da, zelo sem ponosna, kaj mi je uspelo danes, pa tudi na prejšnjih dvobojih. Za to sem morala garati," je bila presrečna 28-letna Brazilka. V četrtfinalu je nasledila rojakinjo Mario Beuno, ki ji je to uspelo daljnega leta 1968.

Ons Jabeur | Foto: Reuters Ons Jabeur Foto: Reuters Haddad Maia se bo v četrtfinalu pomerila s Tunizijko Ons Jabeur, ki je za zmago proti Američanki Bernardi Peri (6:3, 6:1) potrebovala le uro in tri minute. "Pariz je vedno romantičen. Če zmagaš podnevi ali zvečer. Vsaka zmaga tu je zame čudovit spomin," je povedala Jabeurjeva, ki je prva afriška igralka, ki se je uvrstila v četrtfinale vseh štirih grand slamov. Suvereno se je v četrtfinale prebila tudi 19-letna Coco Gauff iz ZDA, ki je bila boljša od Slovakinje Ane Karoline Schmiedlova s 7:5, 6:2.

Iga Swiatek | Foto: Reuters Iga Swiatek Foto: Reuters Poljakinja Iga Swiatek, prva igralka jakostne lestvice WTA, letos v Parizu bolj dominantna skoraj ne bi mogla biti, potem ko je v tretjem krogu premagala Kitajko Xinyu Wang s 6:0, 6:0. Pred tem ni bilo dvoboja, ko Poljakinja ne bi vsaj enega niza dobila s 6:0. Tokrat je bila njena nasprotnica Ukrajinka Lesia Curenko, ki je v tretjem krogu izločila Kanadčanko Bianco Andreescu. Trenutno 66. igralka sveta ni imela možnosti, zaostajala je z 1:5, nato pa dvoboj zaradi poškodbe predala. Zmagovalka se bo v četrtfinalu pomerila z Gauffovo.

Prva dva četrtfinalna para sta bila znana že v nedeljo: Karolina Muchova - Anastazija Pavljučenkova in Jelina Svitolina - Arina Sabalenka.

OP Francije, WTA:

Osmina finala

Ons Jabeur (Tun/7) - Bernarda Pera (ZDA) 6:3, 6:1;
Beatriz Haddad Maia (Bra/14) - Sara Sorribes Tormo (Špa) 6:7, 6:3, 7:5;
Coco Gauff (ZDA/6) - Ana Karolina Schmiedlova (Slk) 7:5, 6:2;
Iga Swiatek (Pol/1) - Lesia Curenko (Ukr) 5:1, predaja.
Arina Sabalenka
Sportal Spet nismo videli rokovanja in tudi pred novinarje ni stopila
Elina Svitolina
Sportal Pravljica Ukrajinke v Parizu. Izločila Rusinjo, s katero se ni rokovala, slednja ji je dvignila palec.
Novak Đoković
Sportal Alcaraz posnemal Đokovića, Srb postavil nov rekord OP Francije

 

Ne spreglejte