Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2021,
7.16

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

OP Avstralije

Nedelja, 14. 2. 2021, 7.16

3 leta, 2 meseca

OP Avstralije (WTA), 7. dan

Serena Williams oddala niz, Osaka se je čudežno vrnila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Serena Williams | Serena Williams se je prebila v četrtfinale. | Foto Guliverimage

Serena Williams se je prebila v četrtfinale.

Foto: Guliverimage

V ženskem delu OP Avstralije se je v nedeljo odvila cela vrsta teniških poslastic, saj so se med seboj udarile nekatere izjemne igralke. Serena Williams je v treh nizih izločila Belorusinjo Arino Sabalenko in tako ostaja v lovu za svojo že 24. lovoriko za grand slam. V četrtfinale se je že pred tem po napetem dvoboju uvrstila Naomi Osaka.

Novak Đoković
Sportal Načeti Novak Đoković oddal niz

Serena Williams se je skozi prve tri kroge prebila brez večjih težav. Resnejše delo jo je čakalo v osmini finala, kjer je bila njena nasprotnica Belorusinja Aryana Sabalenka. Obe igralki do današnjega dvoboja na OP Avstralije še nista oddali niza, je pa bil to za njiju prvi medsebojni obračun. Na koncu je bila Američanka boljša s 6:4, 2:6, 6:4. "Vesela sem, da sem se prebila čez to oviro. Močno je sprožila pravzaprav vsak udarec," je tekmo ocenila Williamsova.

Čudežna vrnitev Osake, Romunka se je oddolžila Poljakinji

Zanimiv dvoboj smo lahko videli med Naomi Osaka, zmagovalko OP Avstralije iz leta 2019, in Španko Garbine Muguruza. Po treh nizih je slavila Japonka, ki je v tretjem, odločilnem nizu rešila dve zaključni žogici za zmago Španke. Muguruza je imela v tretjem nizu že vodstvo 5:3 in 40:15, a se je Osaka uspela čudežno vrniti in na koncu po slabih dveh urah zmagala. V svojo statistiko je Naomi vpisala 11 asev in kar 40 "winnerjev".

Na delu je bila tudi druga nosilka Romunka Simona Halep, ki je v treh nizih ugnala Igo Swiatek, dobro prijateljico naše Kaje Juvan. Druga nosilka je bila po uri in 51 minutah boljša s 3:6, 6:1, 6:4. S tem se je Romunka oddolžila Poljakinji za poraz na lanskem OP Francije.

"Ta zmaga mi veliko pomeni, uživala bom. Lanski Roland Garros je bil zahteven, saj proti njej nisem imela ritma, nič mi ni šlo od rok. Tokrat sem nekaj malega spremenila in uspelo mi je. Ves turnir že dobro serviram, izboljšala sem ta del igre. Zaradi tega imam v igri več možnosti. Z variacijo pri servisu sem morda izsilila kakšno napako več od tekmice pri returnu," je obračun za Eurosport ocenila 29-letnica.

Uspešen uvod Klepačeve Andreja Klepač je uspešno prestala prvi dvoboj. | Foto: Guliverimage/Getty Images Andreja Klepač je uspešno prestala prvi dvoboj. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čeprav Slovenija po izpadu Kaje Juvan nima več predstavnice ali predstavnika v posamični konkurenci, pa v konkurenci dvojic še vztraja Koprčanka Andreja Klepač. Klepačeva nastopa z Američanom Nealom Skupskijem, s katerim sta uspešno odprla turnir v mešanih dvojicah. Uvodoma sta v dvoboju, ki je trajal 82 minut, ugnala avstralsko kombinacijo Belinda Woolcock/John Peers s 6:2, 5:7, 12:10.

Za nastop v četrtfinalu se bo slovensko-ameriška naveza pomerila s češko-slovaškim parom Lucie Hradecka/Filip Polašek.

Osmina finala:

Serena Williams (ZDA, 10) – Aryana Sabalenka (Blr, 7) 6:4, 2:6, 6:4;

Simona Halep (Rom, 2) – Iga Swiatek (Pol, 15) 3:6, 6:1, 6:4;

Naomi Osaka (Jap, 3) – Garbine Muguruza (Špa, 14) 4:6, 6:4, 7:5;

Su-Wei Hsieh (Taj) : Marketa Vondrousova (Češ)  6:4: 6:2.

Ne spreglejte