Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 1. 2018,
13.03

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

OP Avstralije Roger Federer Novak Đoković

Sobota, 20. 1. 2018, 13.03

6 let, 3 mesece

OP Avstralije, 6. dan (ATP)

Nemški as šokiran in izžvižgan, Đoković in Federer kot v najboljših časih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Šesti dan OP Avstralije je bil namenjen dvobojem tretjega kroga teniškega turnirja. Branilec naslova Roger Federer in Srb Novak Đoković sta zlahka preskočili oviri. Za največje presenečenje dneva je poskrbel Južnokorejec Hyeon Chung, ki je izločil četrtega nosilca Alexandra Zvereva.

* OP Avstralije, 6. dan (WTA)

Srb Novak Đoković je izločil Alberta Ramosa Vinolasa, ki je osvojil le osem iger. Đoković je dobil še peti medsebojni dvoboj in dokazal, da se vrača v formo, ki ga je krasila v letih, ko je bil najboljši teniški igralec na svetu.

Naslov v Melbournu brani Roger Federer. Švicar je tudi letos v Avstralijo prišel v izvrstni formi. Na OP Avstralije še ni izgubil niza. Federer, ki brani naslov in je v prvem krogu premagal Aljaža Bedeneta, je brez težav izločil Francoza Richarda Gasqueta, ki je bil v uvodnem krogu boljši od Blaža Kavčiča.

Madžari navdušeni nad uspehom Fucsovicsa

Peti nosilec, Avstrijec Dominic Thiem, ki se je konec leta 2017 v nogometni opremi mudil v Sloveniji, je v tretjem krogu brez težav odpravil Francoza Adriana Mannarina. V osmino finala so se uvrstili še Američan Tennys Sandgren (v 2. krogu je izločil Švicarja Stana Wawrinko), Italijan Fabio Fognini, nepostavljeni slovenski sosed Marton Fucsovics, 80. igralec na svetu, ki je poskrbel za odmeven uspeh madžarskega moškega tenisa in Čeh Tomaš Berdcyh, ki se je znesel nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom (6:3, 6:3 in 6:2).

Zgodovinski podvig Južnokorejca

Za največje presenečenje je poskrbel Hyeon Chung. V petih nizih je izločil četrtega nosilca Alexandra Zvereva in se vpisal v zgodovino OP Avstralije. Postal je prvi Južnokorejec, ki se je v Melbournu uvrstil med 16 najboljših. Mladi Nemec, ki pri 20 letih zaseda četrto mesto na svetovni jakostni lestvici, je v zadnjih dveh nizih dobil le tri igre.

Južnokorejec Hyeon Chung je presenetil četrtega nosilca. | Foto: Reuters Južnokorejec Hyeon Chung je presenetil četrtega nosilca. Foto: Reuters

Najslabše mu je šlo v zadnjem, petem, ko je dobil le pet točk, Azijec pa mu je zavezal kravato (6:0) in se veselil največjega uspeha na avstralskih tleh. Občinstvo je Nemcu, ki se je med dvobojem zapletel v spor s sodnikom, saj je zahteval, da se na osrednjem igrišču Rod Laver Arena prižgejo reflektorji (čeprav je bilo po avstralskem času še popoldne). Pozneje so mu ugodili željo, a to mlademu zvezdniku ni pomagalo. Nezadovoljen z igro je razbil lopar, gledalci pa so mu namenili glasne žvižge.

Ne spreglejte