Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 2. 2021,
12.51

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Aljaž Bedene Novak Đoković OP Avstralije

Ponedeljek, 8. 2. 2021, 12.51

1 leto, 2 meseca

OP Avstralije, ATP (1. dan)

Bedene se je že poslovil, Đoković zanesljiv, Francoz zaradi poraza v jok #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Aljaž Bedene | Aljaž Bedene se je poslovil v prvem krogu. | Foto Guliverimage/Getty Images

Aljaž Bedene se je poslovil v prvem krogu.

Foto: Guliverimage/Getty Images

Aljaž Bedene, naš najboljši teniški igralec, se od OP Avstralije poslovil v prvem krogu. Od njega je bil boljši Kazahstanec Aleksander Bublik. Pohod proti deveti lovoriki je odločno začel Novak Đoković, ki je 66. igralca sveta, Francoza Jeremyja Chardyja, premagal brez izgubljenega niza s 6:3, 6:1, 6:2.

Polona Hercog
Sportal Hitro slovo Zidanškove in Hercogove, Williamsova brez težav

Aljaž Bedene je svojo avstralsko zgodbo hitro končal, potem ko se je moral posloviti že v prvem krogu. Tokrat ga je po štirih nizih premagal Aleksander Bublik, trenutno 45. igralec sveta. Dvoboj se je končal po štirih nizih (6:4, 7:5, 5:7, 6:4) in je trajal 2 uri in 38 minut. Za Ljubljančana je bil to deveti nastop v Melbournu in le enkrat se je uspel prebiti v drugi krog. To mu je uspelo lani.

Bublik je Bedeneta nadigral zlasti pri neubranljivih začetnih udarcih, ki jih je sprožil kar 41 (15 asov je dosegel Bedene), oba sta imela devet žog za odvzem servisa, Bedene je izkoristil tri, Bublik pa pet.

Emil Ruusuvuori poskrbel za veliko presenečenje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Emil Ruusuvuori poskrbel za veliko presenečenje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Presenečenje Finca, Monfils zaradi poraza v solzah

Za presenečenje je poskrbel Finec Emil Ruusuvuori, potem ko je po petih nizih premagal Gaela Monfilsa, 10. nosilca turnirja. Ruusuvuori je slavil po treh urah in 46 minutah in petih nizih (3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3) in se zasluženo uvrstil v drugi krog. 21-letnik je od 23 žogic za break nasprotnika, ubranil kar 17. Za Monfilsa je bil to že sedmi zaporedni poraz na turneji. Poraz je Francoza dotolkel do te mere, da je na novinarski konferenci padel v jok in komaj izrekel kakšno besedo.

"Izgubil sem samozavest, igram slabo. Nimam primerjalnih meril, težko je. Trudim se biti potrpežljiv, delam, vendar mi ne uspe najti svoje igre. Ne počutim se dobro in to se vidi," je pojasnil na novinarski konferenci in s solzami v očeh dodal: "Najhuje pri vsem je to, da delam, treniram kot mesar, a ne morem. Rad bi se zbudil in da bi mi povedali, da je te nočne more konec."

Đoković brez težav

Novak Đoković se v uvodnem krogu ni pretirano namučil. | Foto: AP / Guliverimage Novak Đoković se v uvodnem krogu ni pretirano namučil. Foto: AP / Guliverimage Prvi dan je na osrednje igrišče stopil Novak Đoković. Srb sodi med glavne favorite za zmago in v Melbournu lovi svojo že deveto turnirsko zmago. Njegov nasprotnik v uvodnem krogu je bil Jeremy Chardy, ki je na OP Avstralije igral že v četrtfinalu. 

V prvem nizu se je favorizirani Srb še nekoliko ogreval, nato pa v naslednjih dveh oddal le še tri igre. Dvoboja v Rod Laver Areni je bilo konec že po eni uri in 35 minutah. Igralca sta igrala 14 medsebojnih dvobojev, vse pa je dobil 33-letni Beograjčan.

Đokovića v naslednjem krogu čaka Američan Frances Tiafoe, 62. igralec sveta, ki je uvodoma ugnal Italijana Stefana Travaglio.

Na sporedu je bila še vrsta zanimivih dvobojev. Eden izmed njih je bil tudi dvoboj med Kanadčanom Denisom Denis Shapovalovom in Italijanom Jannikom Sinnerjem, enem najbolj perspektivnih igralcev na teniški turneji. Zmage s 3:2 v nizih se je veselil Kanadčan.

1. krog

Aleksander Bublik (Kaz) - Aljaž Bedene (Slo) 6:4, 7:5, 5:7, 6:4
Reilly Opelka (ZDA) - Lu Yen-hsun Lu (Tpe) 6:3, 7:6 (2), 6:3;
Stan Wawrinka (Švi/17) - Pedro Sousa (Por) 6:3, 6:2, 6:4;
Corentin Moutet (Fra) - John Millman (Avs) 6:4, 6:7 (4), 3:6, 6:2, 6:3;
Miloš Raonić (Kan/14) - Federico Coria (Arg) 6:3, 6:3, 6:2;
Emil Ruusuvuori (Fin) - Gael Monfils (Fra/10) 3:6, 6:4, 7:5, 3:6, 6:3;
Pedro Martinez (Špa) - Yoshihito Nishioka (Jap) 6:7 (3), 6:1, 6:1, 6:1;
Adrian Mannarino (Fra/32) - Dennis Novak (Avt) 6:2, 6:4, 7:6 (2);
Miomir Kecmanović (Srb) - Kamil Majchrzak (Pol) 6:2, 6:4, 6:3;
Alex Bolt (Avs) - Norbert Gombos (Slk) 6:2, 6:2, 4:6, 6:3;
Aslan Karacev (Rus) - Gianluca Mager (Ita) 6:3, 6:3, 6:4;
Novak Đoković (Srb/1) - Jeremy Chardy (Fra) 6:3, 6:1, 6:2;
Denis Shapovalov (Kan) -  Jannik Sinner (Ita) 3:6, 6:3, 6:2, 4:6, 6:4.

Ne spreglejte