Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
2. 10. 2016,
10.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Natisni članek

Novak Đoković

Nedelja, 2. 10. 2016, 10.19

6 let, 7 mesecev

Đoković in Becker se bosta usedla in pogovorila #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

1

Boris Becker in Novak Đoković

Novak Đoković, trenutno najboljši teniški igralec na svetu, je razkril, da si je v tenisu postavil druge prioritete. Ne zanima ga prvo mesto na lestvici ATP, ampak predvsem uživanje na igrišču. S trenerjem Borisom Beckerjem se bosta še usedla in pogovorila o nadaljnjem sodelovanju.

Novak Đoković  je že pred časom priznal, da ni več užival na igrišču kot včasih. To se mu je poznalo tudi pri rezultatih, potem ko je (pre)kmalu izpadel v Wimbledonu, na olimpijskih igrah je turnir končal po prvem krogu, na OP ZDA pa je izgubil v finalu proti Stanu Wawrinki. Kot pravi, ga lovorike zdaj ne zanimajo.

Blizu najboljši formi

"To ne pomeni, da ne bom naredil vsega, da bi prispeval k temu športu, ampak ne želim igrati tenisa samo zato, da bi osvajal lovorike," je uvodoma povedal Đoković, ki želi uživati na terenu, treningu in na dvobojih. Kot je že večkrat priznal, po zmagi na OP Francije ni znal več uživati.

"Ne želim razmišljati o številki ena in o lovorikah. Če pridejo priložnosti, jih bom v celoti sprejel. Zdaj sem na aktivnem odmoru. Za zdaj je takšen načrt, naslednja postaja pa je turnir v Šanghaju. Še vedno imam mikro poškodbo, vendar ni takšna, da bi bila lahko dolgoročna težava. Zelo blizu sem svojemu maksimumu, a omenjena poškodba še vedno vpliva na moj servis," je povedal 29-letni Beograjčan, ki je pred dnevi odpovedal turnir v Pekingu.

Novak Đoković | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

Becker je velik del tega

Za njegovo velike uspehe ima veliko zaslug tudi legendarni Nemec Boris Becker. Novak je razkril, da se bosta z Beckerjem usedla in pogovorila o nadaljnjem sodelovanju.

"Največ je pripomogel k psihološki pripravi. Skozi vse, kar sem šel, je on velik del tega. Pogovarjala se bova o nadaljnjem sodelovanju ... Po Roland Garrosu sem si dal prevelik pritisk in to mi ni bilo všeč. Od nekdaj uživam v tenisu, medtem ko je bila situacija v zadnjih mesecih drugačna – čutim breme in pritisk," je priznal prvi lopar sveta.
 

Novak Đoković | Foto:

Sedem turnirjev in 11 milijonov

Vsekakor ne moremo govoriti, da ima Đoković za seboj slabo sezono. Letos je zmagal sedem turnirjev, med drugim tudi dva turnirja za grand slam – OP Avstralije in OP Francije. Prav gotovo so poleg poškodb na slabše rezultate vplivale tudi zasebne težave, ki jih je srbski zvezdnik uspešno prebrodil. S turnirskimi nagradami je letos zaslužil 11 milijonov dolarjev (9,8 milijona evrov).
Ne spreglejte