Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
27. 8. 2016,
11.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,95

1

Natisni članek

Novak Đoković OP ZDA

Sobota, 27. 8. 2016, 11.38

6 let, 7 mesecev

Novak Đoković je priznal, da je imel zasebne težave #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,95

1

Novak Đoković

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je na zadnji novinarski konferenci priznal, da je imel v bližnji preteklosti nekaj zasebnih težav. Srbski zvezdnik pravi, da težko govori o tem.

Pred začetkom OP ZDA so se pojavile govorice, da bi Novak Đoković lahko odpovedal nastop na zadnjem letošnjem turnirju za grand slam. Nato je kot strela z jasnega udarila še novica, da je imel Nole v bližnji preteklosti težave zasebne narave.

"Stvar smo rešili in življenje teče dalje"

V petek so ga na novinarski konferenci vprašali, kaj se je dogajalo v Wimbledonu, kjer je presenetljivo izpadel v tretjem krogu. Takrat ga je pod hladno prho poslal Američan Sam Querrey. "Težko se je ozreti nazaj in govoriti o tem. Nič fizičnega ni bilo. Ni šlo za poškodbo. Bile so nekatere druge stvari, šlo je za zasebne stvari in nič ni bilo povezano s poškodbo zapestja v Riu," je povedal prvi lopar sveta.

Med drugim so se pojavila namigovanja, da je imel Đoković težave v svojem zakonu, čeprav so viri blizu zakoncema Đoković to zanikali. | Foto: Guliverimage/Getty Images Med drugim so se pojavila namigovanja, da je imel Đoković težave v svojem zakonu, čeprav so viri blizu zakoncema Đoković to zanikali. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pojavila so se namigovanja, da naj bi imel Đoković težave s svojo ženo Jeleno. Viri blizu zakoncema so sicer zanikali, da bi bil njun zakon v težavah. Pozneje so Đokovića vprašali, ali so te težave zdaj odpravljene. "Hvala, ker ste vprašali. Vse je v redu. Še enkrat, vsi imamo zasebne stvari in jih moramo premagati. Stvar smo rešili in življenje teče dalje," je bil jasen 29-letnik.

Nole je nasprotnikom razkril svojo šibko točko

Od turnirja v Wimbledonu je Đoković odigral le šest dvobojev. Eno od večjih presenečenj je bil poraz v prvem krogu olimpijskega turnirja v Riu de Janeiru, kjer ga je premagala Juan Martin del Potro. Nato je odpovedal turnir v Cincinnatiju, v petek pa je celo predčasno končal trening. Pojavila so se vprašanja, ali bo sploh igral na turnirju, saj ima Beograjčan že nekaj časa težave s poškodbo zapestja.

"Zapestje ni najboljše zadnje tri tedne in pol, vendar z zdravniško ekipo delamo vse, da bom med turnirjem ali vsaj na začetku turnirja čim bolje pripravljen. Težava se je pojavila v Riu, nekaj dni pred začetkom turnirja. Pred tem nikoli nisem imel težav z zapestjem. Igral sem proti del Potru, ki je bil na žalost dolgo odsoten ravno zaradi poškodbe zapestja. Po opravljenih terapijah se je stvar izboljaša. Upam, da bom do ponedeljka, ko se turnir začne, lahko kar najbolje udarjal svoj bekhend," je odkrito povedal Nole in svojim nasprotnikom razkril svojo šibko točko.

Srba, ki bo na OP ZDA lovil svojo trinajsto lovoriko za grand slam, v prvem krogu čaka vse prej kot lahko delo. Na drugi strani mreže ga bo čakal visokorasli Poljak Jerzy Janowicz.

Ne spreglejte